Банановий пудинг з морозива: сніданок за 30 хвилин
З часом класичний сніданок у вигляді вівсянки може трішки набридати. Тому ділимось цікавим літнім рецептом бананового пудингу з морозива, на яке витратите 30 хвилин вашого вечора – а зранку отримаєте смачний і солодкий початок дня.
Інгредієнти:
- 2 шт – банани;
- 320 мл – молоко;
- 3 ст.л. – пшеничне борошно;
- 2 шт – яйця;
- 70 г – печиво пісочне;
- 1,5 ч. л. – вершкове масло 82%;
- 80 г – цукор;
- 2 г – ванільний цукор;
- 100 г – пломбір.
Готуємо пудинг!
- У кастрюлі поєднуємо молоко і просіяне борошно. Збиваємо разом до зникнення комків – це зручно робити за допомогою міксеру.
- Відділяємо жовтки, до них додаємо звичайний і ванільний цукор. Збиваємо разом.
- Перекладаємо яйцеву суміш до молочної. Збиваємо до однорідної консистенції.
- Ставимо на вогонь на 3 хвилин, паралельно постійно помішуючи.
- Коли суміш стане густою, знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло. Чекаємо поки все охолоне.
- Один банан ріжемо на шматочки та перекладаємо в чашу блендера. Викладаємо частину пудингу з каструлі та подрібнюємо інгредієнти протягом кількох хвилин — до кремової консистенції.
- Інший банан нарізаємо кружечками і дрібнимо печиво – це буде для нижнього шару.
- На дно бажаної форми викладаємо банани та печиво, зверху — шар пудингу та кульку морозива. Повторюємо послідовність до повного наповнення склянок.
- Залишаємо пудинг у холодильнику на кілька годин.
Смачного!