Французький салат з тунцем "Нісуаз"

30 Серпня, 2024 |

Відомий на весь світ французький салат Нісуаз стане вашим ідеальним ланчем – він складається зі свіжих овочів, тунця, варених яєць та гірчичної заправки. Приготуємо?

Інгредієнти для салату:

  • мікс салатів – 300 г;
  • картопля – 300 г;
  • стручкова квасоля – 150 г;
  • помідори – 150 г;
  • маслини без кісточки – 50 г;
  • курячі яйця – 2 шт;
  • тунець філе або консервований – 185 г.

Інгредієнти для заправки:

  • гірчиця зернами – 2 ч. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • винний оцет – 1 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • анчоуси – 5 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.

Покроковий рецепт

  1. Яйця та картоплю зварити – картоплю не до кінця аби не розвалювалась у готовій страві. Почистити і нарізати великими шматочками.
  2. Оливки розрізати на половини, томати нарізати як  і картоплю. Стручкову квасолю можна зварити або поставити у микрохвильовку на 5 хвилин.
  3. Якщо обрали консервовану рибу – злити воду. Якщо свіже філе – підсмажити на олії пару хвилин з обох сторін кубиками. Згідно оригінального рецепту, середина шматочків має бути сирою.
  4. Для заправки часник натерти, анчоуси нарізати. Всі інгредієнти соусу перемішати між собою.
  5. Всі складові салату перемішати, заправляти перед подачею на стіл.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Уряд вніс до Держреєстру нерухомих пам’яток об’єкт культурної спадщини національного значення "Місце битви: Оборона Мощуна"

6 вересня Кабінет Міністрів України, за поданням Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП), включив об’єкт...

У Кам’янському ніч минула без надзвичайних подій

Про ситуацію в місті станом на ранок 11 вересня повідомив Кам’янський міський голова Андрій Білоусов....

10 вересня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

10 вересня в Україні День макіяжу. Віряни вшановують пам’ять мученика Северіяна. Іменини святкують Тетяна та...

Театралізована екскурсія "Верхньою колонією": подорож у минуле Кам’янського

Вечором, 11 вересня, на Соборній площі можна побачити панянок під парасольками, продавців гарячої випічки та...

Рецепт осіннього крем-супу з гарбуза

Осінь – чудова пора, коли хочеться затишку та тепла. І немає кращого способу зігрітися, ніж...