Французький салат з тунцем “Нісуаз”
Відомий на весь світ французький салат Нісуаз стане вашим ідеальним ланчем – він складається зі свіжих овочів, тунця, варених яєць та гірчичної заправки. Приготуємо?
Інгредієнти для салату:
- мікс салатів – 300 г;
- картопля – 300 г;
- стручкова квасоля – 150 г;
- помідори – 150 г;
- маслини без кісточки – 50 г;
- курячі яйця – 2 шт;
- тунець філе або консервований – 185 г.
Інгредієнти для заправки:
- гірчиця зернами – 2 ч. л.;
- часник – 1 зубчик;
- винний оцет – 1 ст. л.;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- анчоуси – 5 шт.;
- сіль – 1 ч. л.
Покроковий рецепт
- Яйця та картоплю зварити – картоплю не до кінця аби не розвалювалась у готовій страві. Почистити і нарізати великими шматочками.
- Оливки розрізати на половини, томати нарізати як і картоплю. Стручкову квасолю можна зварити або поставити у микрохвильовку на 5 хвилин.
- Якщо обрали консервовану рибу – злити воду. Якщо свіже філе – підсмажити на олії пару хвилин з обох сторін кубиками. Згідно оригінального рецепту, середина шматочків має бути сирою.
- Для заправки часник натерти, анчоуси нарізати. Всі інгредієнти соусу перемішати між собою.
- Всі складові салату перемішати, заправляти перед подачею на стіл.
Смачного!