Французький салат з тунцем "Нісуаз"
30 Серпня, 2024
| Богуш Дарʼя
Відомий на весь світ французький салат Нісуаз стане вашим ідеальним ланчем – він складається зі свіжих овочів, тунця, варених яєць та гірчичної заправки. Приготуємо?
Інгредієнти для салату:
- мікс салатів – 300 г;
- картопля – 300 г;
- стручкова квасоля – 150 г;
- помідори – 150 г;
- маслини без кісточки – 50 г;
- курячі яйця – 2 шт;
- тунець філе або консервований – 185 г.
Інгредієнти для заправки:
- гірчиця зернами – 2 ч. л.;
- часник – 1 зубчик;
- винний оцет – 1 ст. л.;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- анчоуси – 5 шт.;
- сіль – 1 ч. л.
Покроковий рецепт
- Яйця та картоплю зварити – картоплю не до кінця аби не розвалювалась у готовій страві. Почистити і нарізати великими шматочками.
- Оливки розрізати на половини, томати нарізати як і картоплю. Стручкову квасолю можна зварити або поставити у микрохвильовку на 5 хвилин.
- Якщо обрали консервовану рибу – злити воду. Якщо свіже філе – підсмажити на олії пару хвилин з обох сторін кубиками. Згідно оригінального рецепту, середина шматочків має бути сирою.
- Для заправки часник натерти, анчоуси нарізати. Всі інгредієнти соусу перемішати між собою.
- Всі складові салату перемішати, заправляти перед подачею на стіл.
Смачного!
Це може вас зацікавити
Уряд вніс до Держреєстру нерухомих пам’яток об’єкт культурної спадщини національного значення "Місце битви: Оборона Мощуна"
6 вересня Кабінет Міністрів України, за поданням Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП), включив об’єкт...
У Кам’янському ніч минула без надзвичайних подій
Про ситуацію в місті станом на ранок 11 вересня повідомив Кам’янський міський голова Андрій Білоусов....
10 вересня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити
10 вересня в Україні День макіяжу. Віряни вшановують пам’ять мученика Северіяна. Іменини святкують Тетяна та...
Театралізована екскурсія "Верхньою колонією": подорож у минуле Кам’янського
Вечором, 11 вересня, на Соборній площі можна побачити панянок під парасольками, продавців гарячої випічки та...
Рецепт осіннього крем-супу з гарбуза
Осінь – чудова пора, коли хочеться затишку та тепла. І немає кращого способу зігрітися, ніж...