Готуємо класичні трюфельні цукерки вдома з п’яти інгредієнтів
Трюфельні цукерки – улюбленці багатьох ласунів. Вони вкриті какао, тертим шоколадом або кокосовою стружкою, а у роті просто тануть. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 200 г – темний шоколад (не менше 70% какао);
- 150 мл – вершки 33%;
- 30 г – масло вершкове;
- 1 ч. л. – ванільний екстракт;
- 50 г – какао-порошок для обвалювання.
Покроковий рецепт
- Подрібніть шоколад на шматочки. Розтопіть на водяній бані
- Вершки у невеликій кастрюлі доведіть до кипіння. Додайте вершкове масло і ванільний екстракт і залиште відпочивати на 5 хвилин. Влийте розтоплений шоколад і замішайте шоколадну однорідну суміш.
- Покладіть застигати у холодильник на 2 години.
- З охолодженої маси сформуйте кульки і обваляйте їх у какао.
- Перед подачею дайте цукеркам ще раз відпочити у прохолодному місці.
Смачного!