• UA
  • RU
  • Грузинська пікантність: ароматна кабачкова ікра за автентичним рецептом

    Ароматна і густа кабачкова ікра по-грузинськи додасть оригінального смаку вашим стравам у будь-який сезон. Добре пасує як і до салатів, так і до м‘яса чи риби. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • кабачки – 1,5 кг;
    • солодкий перець – 700 г;
    • цибуля – 700 г;
    • гострий перець – 100 г;
    • морква – 500 г;
    • часник – 1 головка;
    • томатна паста – 3 ст.л.;
    • сіль – 3 ч.л.;
    • цукор – 40 г;
    • копчена паприка – 2 ст.л.;
    • олія – 150 мл;
    • оцет (винний чи столовий) – 50 г.

    Покроковий рецепт

    1. Цибулю і моркву натерти, поєднати і тушкувати до напівготовності.
    2. Додаємо у пательню томатну пасту, кабачки і солодкий перець шматочками. Готуємо 20 хвилин, періодично помішуючи.
    3. Кидаємо гострий перець у сковорідку, з ним готуємо ще хвилин 5. Додаємо сіль, перець та інші спеції – залишаємо дотушковуватись 15 хвилин.
    4. Блендером подрібнити протушковані овочі. Додати оцет і ще раз тушкувати у сковорідці 5 хвилин.
    5. За бажанням можна куштувати одразу, а можна розлити по стерилізованих банках і закатати на зиму.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити