Грузинська пікантність: ароматна кабачкова ікра за автентичним рецептом
Ароматна і густа кабачкова ікра по-грузинськи додасть оригінального смаку вашим стравам у будь-який сезон. Добре пасує як і до салатів, так і до м‘яса чи риби. Приготуємо?
Інгредієнти:
- кабачки – 1,5 кг;
- солодкий перець – 700 г;
- цибуля – 700 г;
- гострий перець – 100 г;
- морква – 500 г;
- часник – 1 головка;
- томатна паста – 3 ст.л.;
- сіль – 3 ч.л.;
- цукор – 40 г;
- копчена паприка – 2 ст.л.;
- олія – 150 мл;
- оцет (винний чи столовий) – 50 г.
Покроковий рецепт
- Цибулю і моркву натерти, поєднати і тушкувати до напівготовності.
- Додаємо у пательню томатну пасту, кабачки і солодкий перець шматочками. Готуємо 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Кидаємо гострий перець у сковорідку, з ним готуємо ще хвилин 5. Додаємо сіль, перець та інші спеції – залишаємо дотушковуватись 15 хвилин.
- Блендером подрібнити протушковані овочі. Додати оцет і ще раз тушкувати у сковорідці 5 хвилин.
- За бажанням можна куштувати одразу, а можна розлити по стерилізованих банках і закатати на зиму.
Смачного!