Хитрий і ледачий спосіб приготування медовику
Улюблена класика – торт медовик. Хоча і в традиційному рецепті випікаються всі коржі окремо, ми знайшли хитрість – як зекономити час і пришвидшити смакування десертом. Приготуємо?
Інгредієнти:
- мед – 9 ст.л;
- яйця – 6 шт.;
- масло вершкове – 300 г;
- сода – 0,5 ч.л;
- розпушувач – 1 ч.л;
- цукор – 400 г;
- борошно – близько 650 г;
- вершки жирні – 1 л;
- згущене молоко – 300 г.
Покроковий рецепт
- Мед прогріти на сковорідці з содою, допоки пінка не осяде. Додати вершкове масло, перемішати і зняти з вогню.
- Цукор, розпушувач та яйця взбити разом за допомогою міксера.
- Поєднуємо дві суміші, перемішуємо до однорідності. Всипати борошно та замісити тісто.
- Виливаємо у форми та випікаємо.
- Всі коржі випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин
- Коржі роділяємо на частини, а для крему замішуємо міксером холодні вершки та згущене молоко до пишності.
- Змащуємо коржи між собою, збоку та зверху торту.
- Торт ставимо в холодильник на кілька годин і можна подавати до столу.
Смачного!