• UA
  • RU
  • Курятина може бути небезпечною: які частини курки виключити з раціону?

    Всі ми дуже полюбляємо курятину. І на це є ціла низка причин:

    • Курка дешева у порівнянні зі свининою чи яловичиною. 
    • Калорійність курятини лише 110 калорій на 100 г. Тому це ідеальне м’ясо для тих, хто слідкує за фігурою чи своїм здоров’ям.
    • Курятина містить багато мікроелементів та вітамінів, які дуже потрібні для нормального функціонування нашого організму.

    Проте, не всі частини курки однаково корисні чи навіть безпечні. Експерти визначили особливо шкідливі частини, від яких слід відмовитись у першу чергу:

    • Шкіра — вона дуже смачна, особливо якщо зробити скоринку, але у шкірі немає вітамінів. Більше того, у ній дуже багато жирів та холестерину. Іноді вона навіть містить залишки хлору, який використовується недобросовісними продавцями для обробки прострочених тушок.
    • Крила — в них немає корисних для організму елементів, тому що вони майже повністю складаються з кісток та шкіри. 
    • Легені — серед тельбухів вони найбільш небезпечні тому, що в них часто знаходять бактерії, які здатні витримувати навіть термічну обробку. 

    Який висновок? Продовжуємо насолоджуватися корисною та дуже смачною курятиною, але робимо це з розумом!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити