• UA
  • RU
  • Легкий курячий суп із локшиною і овочами за 20 хвилин

    Давайте уявимо: новий рік, ранок після гучної вечірки і треба якось себе приводити до тями…

    Перше, що припадає на думку – легкий курячий суп із локшиною і овочами.

    Ми звернулись за найсмачнішим рецептом до відомого українського повара Євгена Клопотенка.

    Час приготування від 20 до 50 хвилин і це залежить від кількості інгредієнтів і розраховано на 6 порцій.

    Інгредієнти

    Для локшини:

    • 200 г борошна
    • 2 яйця
    • 2 ст. л. олії
    • 1 ст. л. води
    • ½ ч. л. солі

     

    Для супу:

    • 350 г філе стегна (в мене це вийшло 4 шт.)
    • 2 картоплини
    • 1 цибуля
    • 1 морква
    • 1 корінь петрушки
    • 2 ст. л. олії
    • 1 лавровий лист
    • 2 горошини духмяного перцю
    • 2 горошини чорного перцю
    • 2 л води
    • до смаку сіль

    Розпочнемо із бульйону

    КРОК 1

    Для бульйону покладіть у каструлю 4 філе стегна, ½ цибулі, ½ морквини, нарізаної шматочками, і крупно нарізаний корінь петрушки. Залийте 2 л води та додайте 1 лавровий лист, 2 горошини духмяного перцю, 2 горошини чорного перцю та сіль до смаку. Варіть бульйон 20 хвилин.

    Звісно за версією Клопотенка, ми маємо самі зробити локшину, але ж ми люди ледащо і ми візьмемо локшину вже готову. Далі час для приготування локшини, якщо ви не хочете заморочуватися, можете цей пункт пропустити.

    КРОК 2

    Замісіть тісто для домашньої локшини. Змішайте 200 г борошна, 2 яйця, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. води та ½ ч. л. солі. Замісіть тісто, обгорніть харчовою плівкою та покладіть у холодильник.

    КРОК 3

    По половині цибулі та моркви, що залишилися, порубайте невеликими кубиками. Картоплю (2 шт.) наріжте великими шматочками.

    КРОК 4

    Обсмажте цибулю і моркву на 2 ст. л. олії, додайте 1 дрібку солі. Смажте на середньому вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи, поки цибуля не стане м’якою.

    КРОК 5

    З готового бульйону витягніть цибулю, корінь петрушки та моркву. Додайте картоплю та варіть 15 хвилин.

    КРОК 6

    Додайте у каструлю засмажку. Варіть на невеликому вогні до готовності картоплі.

    КРОК 7

    Тісто дістаньте з холодильника та розкачайте у дуже тонкий пласт, товщиною 1-2 мм. Посипте борошном та скачайте у рулет, трохи присипаючи кожен згин.

    КРОК 8

    Наріжте рулет з тіста тоненькими смужками по 4-5 мм. Можна робити локшину і ширшою, якщо є таке бажання.

    КРОК 9

    Акуратно руками розправте кожну смужку локшини. Можна ще зовсім трохи присипати борошном.

    КРОК 10

    За 2 хвилини до готовності супу вкиньте у каструлю локшину. Якщо ви нарізали її більш широко, тоді варити треба трохи довше.

    КРОК 11

    Подаємо на стіл і bon appetit!

    Готувати – це просто!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Хотів незаконно перетнути кордон: хлопець з Дніпропетровщини заблукав у Карпатах

    Ввечері, 11 квітня на телефон «Довіри» надійшов дзвінок від 23-річного жителя Дніпропетровщини. Чоловік повідомив, що...

    Пресконференція Володимира Дубинського

    «Я втомився брехати та ховатися від ФБР всі ці роки. Хто не знає – я...

    На Дніпропетровщині понад півтисячі захисників і захисниць відвідали виїзні майстер-класи з Петриківського розпису

    На Дніпропетровщині для ветеранів проводять майстер-класи з Петриківського розпису. Майже за рік таких занять організували...

    Житель Кам’янського району вдарив ножем свого сусіда

    Злочин стався пізно ввечері 13 квітня на території приватного домоволодіння, де мешкає потерпілий. Про це...

    17 квітня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    17 квітня в Україні День пожежної охорони. У вірян вшановують пам’ять преподобного Акакія. Іменини святкують...