Легкий курячий суп із локшиною і овочами за 20 хвилин
Давайте уявимо: новий рік, ранок після гучної вечірки і треба якось себе приводити до тями…
Перше, що припадає на думку – легкий курячий суп із локшиною і овочами.
Ми звернулись за найсмачнішим рецептом до відомого українського повара Євгена Клопотенка.
Час приготування від 20 до 50 хвилин і це залежить від кількості інгредієнтів і розраховано на 6 порцій.
Інгредієнти
Для локшини:
- 200 г борошна
- 2 яйця
- 2 ст. л. олії
- 1 ст. л. води
- ½ ч. л. солі
Для супу:
- 350 г філе стегна (в мене це вийшло 4 шт.)
- 2 картоплини
- 1 цибуля
- 1 морква
- 1 корінь петрушки
- 2 ст. л. олії
- 1 лавровий лист
- 2 горошини духмяного перцю
- 2 горошини чорного перцю
- 2 л води
- до смаку сіль
Розпочнемо із бульйону
КРОК 1
Для бульйону покладіть у каструлю 4 філе стегна, ½ цибулі, ½ морквини, нарізаної шматочками, і крупно нарізаний корінь петрушки. Залийте 2 л води та додайте 1 лавровий лист, 2 горошини духмяного перцю, 2 горошини чорного перцю та сіль до смаку. Варіть бульйон 20 хвилин.
Звісно за версією Клопотенка, ми маємо самі зробити локшину, але ж ми люди ледащо і ми візьмемо локшину вже готову. Далі час для приготування локшини, якщо ви не хочете заморочуватися, можете цей пункт пропустити.
КРОК 2
Замісіть тісто для домашньої локшини. Змішайте 200 г борошна, 2 яйця, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. води та ½ ч. л. солі. Замісіть тісто, обгорніть харчовою плівкою та покладіть у холодильник.
КРОК 3
По половині цибулі та моркви, що залишилися, порубайте невеликими кубиками. Картоплю (2 шт.) наріжте великими шматочками.
КРОК 4
Обсмажте цибулю і моркву на 2 ст. л. олії, додайте 1 дрібку солі. Смажте на середньому вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи, поки цибуля не стане м’якою.
КРОК 5
З готового бульйону витягніть цибулю, корінь петрушки та моркву. Додайте картоплю та варіть 15 хвилин.
КРОК 6
Додайте у каструлю засмажку. Варіть на невеликому вогні до готовності картоплі.
КРОК 7
Тісто дістаньте з холодильника та розкачайте у дуже тонкий пласт, товщиною 1-2 мм. Посипте борошном та скачайте у рулет, трохи присипаючи кожен згин.
КРОК 8
Наріжте рулет з тіста тоненькими смужками по 4-5 мм. Можна робити локшину і ширшою, якщо є таке бажання.
КРОК 9
Акуратно руками розправте кожну смужку локшини. Можна ще зовсім трохи присипати борошном.
КРОК 10
За 2 хвилини до готовності супу вкиньте у каструлю локшину. Якщо ви нарізали її більш широко, тоді варити треба трохи довше.
КРОК 11
Подаємо на стіл і bon appetit!