• UA
  • RU
  • Легкий курячий суп із локшиною і овочами за 20 хвилин

    Давайте уявимо: новий рік, ранок після гучної вечірки і треба якось себе приводити до тями…

    Перше, що припадає на думку – легкий курячий суп із локшиною і овочами.

    Ми звернулись за найсмачнішим рецептом до відомого українського повара Євгена Клопотенка.

    Час приготування від 20 до 50 хвилин і це залежить від кількості інгредієнтів і розраховано на 6 порцій.

    Інгредієнти

    Для локшини:

    • 200 г борошна
    • 2 яйця
    • 2 ст. л. олії
    • 1 ст. л. води
    • ½ ч. л. солі

     

    Для супу:

    • 350 г філе стегна (в мене це вийшло 4 шт.)
    • 2 картоплини
    • 1 цибуля
    • 1 морква
    • 1 корінь петрушки
    • 2 ст. л. олії
    • 1 лавровий лист
    • 2 горошини духмяного перцю
    • 2 горошини чорного перцю
    • 2 л води
    • до смаку сіль

    Розпочнемо із бульйону

    КРОК 1

    Для бульйону покладіть у каструлю 4 філе стегна, ½ цибулі, ½ морквини, нарізаної шматочками, і крупно нарізаний корінь петрушки. Залийте 2 л води та додайте 1 лавровий лист, 2 горошини духмяного перцю, 2 горошини чорного перцю та сіль до смаку. Варіть бульйон 20 хвилин.

    Звісно за версією Клопотенка, ми маємо самі зробити локшину, але ж ми люди ледащо і ми візьмемо локшину вже готову. Далі час для приготування локшини, якщо ви не хочете заморочуватися, можете цей пункт пропустити.

    КРОК 2

    Замісіть тісто для домашньої локшини. Змішайте 200 г борошна, 2 яйця, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. води та ½ ч. л. солі. Замісіть тісто, обгорніть харчовою плівкою та покладіть у холодильник.

    КРОК 3

    По половині цибулі та моркви, що залишилися, порубайте невеликими кубиками. Картоплю (2 шт.) наріжте великими шматочками.

    КРОК 4

    Обсмажте цибулю і моркву на 2 ст. л. олії, додайте 1 дрібку солі. Смажте на середньому вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи, поки цибуля не стане м’якою.

    КРОК 5

    З готового бульйону витягніть цибулю, корінь петрушки та моркву. Додайте картоплю та варіть 15 хвилин.

    КРОК 6

    Додайте у каструлю засмажку. Варіть на невеликому вогні до готовності картоплі.

    КРОК 7

    Тісто дістаньте з холодильника та розкачайте у дуже тонкий пласт, товщиною 1-2 мм. Посипте борошном та скачайте у рулет, трохи присипаючи кожен згин.

    КРОК 8

    Наріжте рулет з тіста тоненькими смужками по 4-5 мм. Можна робити локшину і ширшою, якщо є таке бажання.

    КРОК 9

    Акуратно руками розправте кожну смужку локшини. Можна ще зовсім трохи присипати борошном.

    КРОК 10

    За 2 хвилини до готовності супу вкиньте у каструлю локшину. Якщо ви нарізали її більш широко, тоді варити треба трохи довше.

    КРОК 11

    Подаємо на стіл і bon appetit!

    Готувати – це просто!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити