Легкий курячий суп із локшиною і овочами за 20 хвилин

Давайте уявимо: новий рік, ранок після гучної вечірки і треба якось себе приводити до тями…

Перше, що припадає на думку – легкий курячий суп із локшиною і овочами.

Ми звернулись за найсмачнішим рецептом до відомого українського повара Євгена Клопотенка.

Час приготування від 20 до 50 хвилин і це залежить від кількості інгредієнтів і розраховано на 6 порцій.

Інгредієнти

Для локшини:

  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ст. л. води
  • ½ ч. л. солі

 

Для супу:

  • 350 г філе стегна (в мене це вийшло 4 шт.)
  • 2 картоплини
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 2 ст. л. олії
  • 1 лавровий лист
  • 2 горошини духмяного перцю
  • 2 горошини чорного перцю
  • 2 л води
  • до смаку сіль

Розпочнемо із бульйону

КРОК 1

Для бульйону покладіть у каструлю 4 філе стегна, ½ цибулі, ½ морквини, нарізаної шматочками, і крупно нарізаний корінь петрушки. Залийте 2 л води та додайте 1 лавровий лист, 2 горошини духмяного перцю, 2 горошини чорного перцю та сіль до смаку. Варіть бульйон 20 хвилин.

Звісно за версією Клопотенка, ми маємо самі зробити локшину, але ж ми люди ледащо і ми візьмемо локшину вже готову. Далі час для приготування локшини, якщо ви не хочете заморочуватися, можете цей пункт пропустити.

КРОК 2

Замісіть тісто для домашньої локшини. Змішайте 200 г борошна, 2 яйця, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. води та ½ ч. л. солі. Замісіть тісто, обгорніть харчовою плівкою та покладіть у холодильник.

КРОК 3

По половині цибулі та моркви, що залишилися, порубайте невеликими кубиками. Картоплю (2 шт.) наріжте великими шматочками.

КРОК 4

Обсмажте цибулю і моркву на 2 ст. л. олії, додайте 1 дрібку солі. Смажте на середньому вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи, поки цибуля не стане м’якою.

КРОК 5

З готового бульйону витягніть цибулю, корінь петрушки та моркву. Додайте картоплю та варіть 15 хвилин.

КРОК 6

Додайте у каструлю засмажку. Варіть на невеликому вогні до готовності картоплі.

КРОК 7

Тісто дістаньте з холодильника та розкачайте у дуже тонкий пласт, товщиною 1-2 мм. Посипте борошном та скачайте у рулет, трохи присипаючи кожен згин.

КРОК 8

Наріжте рулет з тіста тоненькими смужками по 4-5 мм. Можна робити локшину і ширшою, якщо є таке бажання.

КРОК 9

Акуратно руками розправте кожну смужку локшини. Можна ще зовсім трохи присипати борошном.

КРОК 10

За 2 хвилини до готовності супу вкиньте у каструлю локшину. Якщо ви нарізали її більш широко, тоді варити треба трохи довше.

КРОК 11

Подаємо на стіл і bon appetit!

Готувати – це просто!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Інвентар, який вже ніхто не використає: у Лондоні відкрили інсталяцію в пам’ять про загиблих українських спортсменів

На Парламентській площі в Лондоні відкрили інсталяцію у пам’ять з півсотні українських спортсменів, які вже...

Плями від поту на білому одязі: добірка способів ефективного очищення

Від літньої спеки страждає не тільки загальне самопочуття, але і наш одяг – особливо білий....

Увага розшук: у Кам’янському зникла 15-річна дівчина (Оновлено)

Поліцейські Кам’янського розшукують 15-річну Дар’ю Плужник. 19 липня дівчина пішла з місця мешкання по вул....

Штраф за рожевий колір: у Дніпрі оштрафували власника кав’ярні

У Дніпрі підприємця оштрафували за яскраво-рожевий колір фасаду, який він обрав для декорування закладу по...

80 тисяч за звільнення з військової служби: ДБР викрило незаконну схему двох кам’янчан

Працівники ДБР (Державне бюро розслідувань) спільно з СБУ (Служба безпеки України) викрили незаконні дії колишньому...