Максимально шоколадно: готуємо класичний торт "три шоколади"
Здивуйте своїх гостей класичним тортом "три шоколади" у власному виконанні! Трішки натхнення і невелика кількість продуктів – цей бісквітний десерт стане вашим улюбленим. Приготуємо?
Інгредієнти для коржа:
- 2 шт – яйця;
- 100 г – цукру;
- 60 г – борошна;
- 20 г – какао;
- 50 г – розтопленого вершкового масла.
Інгредієнти для суфле:
- 600 г – вершків 30%;
- 100 г – чорного шоколаду;
- 100 г – молочного шоколаду;
- 100 г – білого шоколаду;
- 20 г – желатину;
- 100 мл – молока.
Покроковий рецепт
- Яйця збити з цукром, вмішати борошно, какао і розтоплене вершкове масло. Перемішати і випікати при 180°C протягом 20-25 хвилин.
- Желатин залити молоком і залишити набухати. Вершки збити до стану густої сметани.
- Всі три види шоколаду розтопити на водяній бані, до кожного додати по 200 г взбитих вершків та одну третину желатину відповідно.
- На охолоджений корж налити спочатку чорний шоколад і дати застигнути в холодильнику. Потім потворити так з молочним та білим шоколадом.
- Залишити в холодильнику до повного застигання. Для гарної подачі можна ще зверхи прикрасити розтопленим шоколадом.
Смачного!