Мега-шоколадний брауні: класичний рецепт 

29 Вересня, 2024 |

Класичний брауні — це справжнє втілення шоколадного десерту, яке не залишить байдужим навіть найвибагливіших гурманів. Для досягнення насиченого, вологого смаку Євген Клопотенко рекомендує використовувати не тільки какао-порошок, але й додавати розтоплений шоколад до тіста, а зверху посипати шматочками шоколаду. Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт для вечора, цей класичний брауні обов’язково стане вашим фаворитом.

Як правильно розтопити шоколад

Якщо у вас немає мікрохвильовки, скористайтесь водяною банею. Вам знадобиться каструля з водою і миска для шоколаду. Поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Поламайте шоколад на шматочки й покладіть у миску, яку потім помістіть на каструлю з киплячою водою, але так, щоб миска не торкалася води. Шоколад розтане під дією гарячої пари.

Інгредієнти для брауні:

  • 240 г м’якого вершкового масла;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 260 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 130 г пшеничного борошна;
  • 100 г какао-порошку;
  • 190 г темного шоколаду;
  • ⅓ ч. л. солі;
  • 1 ст. л. рослинної олії для форми.

Покроковий рецепт:

  • Підготуйте всі інгредієнти та застеліть форму для випікання (24х24 см) пергаментом, додатково змастивши боки олією. Розігрійте духовку до 180°C.
  • У великій мисці збийте 240 г масла з 260 г цукру та 2 ст. л. рослинної олії.
  • Додайте до цієї суміші 4 яйця та 10 г ванільного цукру, збийте до однорідності.
  • В іншій мисці змішайте борошно, какао та сіль, потім додайте це до масляно-яєчної суміші й перемішайте.
  • Розтопіть 130 г шоколаду на водяній бані чи в мікрохвильовці й додайте до тіста.
  • Добре перемішайте тісто й викладіть у форму. Подрібніть решту шоколаду (60 г) і розсипте зверху.
  • Випікайте брауні 25 хвилин при 180°C. Дайте десерту охолонути до кімнатної температури, після чого наріжте на порції.

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити