• UA
  • RU
  • Натуральне, корисне, солоденьке: добірка рецептів домашнього морозива

    Немає більш бажаних ласощів влітку, ніж пара кульок смачного морозива. Такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин.

    Вибирайте вподобаний рецепт морозива і насолоджуйтеся корисним десертом домашнього приготування.

    Морозиво з вершків, авокадо і згущеного молока

    Морозиво з вершків, авокадо і згущеного молока / Фото: з мережі

    Авокадо надає десерту більш кремової консистенції, ніжного зеленого відтінку і приємного смаку.

    Складові:

    • 2 штуки авокадо;
    • 1 ст. ложка лимонного соку;
    • 400 г згущеного молока;
    • 480 мл вершків жирністю не менше 33%.

    Приготування:

    Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточки і вийміть ложкою м’якоть.

    Викладіть авокадо в чашу блендера, додайте лимонний сік і згущене молоко.

    Збийте так, щоб маса вийшла абсолютно однорідною.

    Окремо збийте міксером холодні вершки. Вони мають стати густими та пишними.

    Додайте до них масу з авокадо та акуратно перемішайте.

    Перекладіть у широкий контейнер, накрийте кришкою або плівкою.

    Приберіть у морозилку мінімум на 6 годин.

    Вишнево-шоколадне морозиво

    Вишнево-шоколадне морозиво / Фото: з мережі

    Темний шоколад і морська сіль відтіняють солодкість вершкового морозива та зроблять його смак глибшим і насиченішим.

    Складові:

    • 300 г вишні без кісточок;
    • 300 мл вершків з жирністю 33%;
    • 200 г згущеного молока;
    • 3 ст. ложки какао-порошку;
    • 30 г темного шоколаду;
    • 1 щіпка морскої солі.

    Приготування:

    Вишню очистіть від кісточок і подрібніть блендером у пюре. Перелийте його в каструлю і варіть на невеликому вогні 4-5 хвилин до загустіння, повністю остудіть.

    За бажанням можна залишити великі шматочки вишні в пюре.

    Охолоджені вершки збийте міксером у густу піну. Додайте згущене молоко, какао та вишневе пюре, ще раз збийте.

    Шоколад дрібно порубайте і додайте до решти інгредієнтів разом із сіллю, перемішайте.

    Викладіть масу в контейнер, закрийте кришкою. Приберіть у морозильник на 6-8 годин.

    Шоколадне морозиво від Джеймі Олівера

    Шоколадне морозиво від Джеймі Олівера / Фото: koss13/Depositphotos

    Джеймс Тревор Олівер – англійський кухар, телеведучий, ресторатор та автор низки кулінарних книг. Відомий за прізвиськом "Голий кухар".

    Складові:

    • 100 г гіркого шоколаду;
    • 300 мл молока;
    • 85 г цукру;
    • 3 яєчних жовтки;
    • 300 г вершків для збивання.

    Приготування:

    Розламайте шоколад на шматочки, викладіть у каструлю і залийте молоком. Поставте на помірний вогонь і помішуйте, поки плитка не розчиниться. Остудіть молоко.

    Вінчиком збийте цукор із жовтками. Помішуючи, влийте молоко і поставте на слабкий вогонь. Доведіть до легкого загустіння, постійно розмішуючи. Не кип’ятіть суміш.

    Поставте каструлю в ємність із крижаною водою і, помішуючи, остудіть. Збийте міксером холодні вершки до кремоподібної консистенції та змішайте з молочною сумішшю.

    Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і помістіть у морозилку на 3-4 години.

    Кокосове морозиво з білим шоколадом

    Складові:

    • 35 г білого шоколаду;
    • 70 г згущеного молока;
    • 50 г вершків будь-якої жирності;
    • 200 г вершків для збивання;
    • 100 г кокосової стружки.

    Приготування:

    Розтопіть шоколад у мікрохвильовці або на паровій бані та змішайте зі згущеним молоком. Влийте 50 г вершків будь-якої жирності та ще раз перемішайте. Приберіть у холодильник.

    Міксером збийте холодні вершки до кремоподібної консистенції. Не зупиняючись, тонкою цівкою влийте охолоджену шоколадну масу. Збийте ще раз протягом хвилини.

    Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть у морозилку на 1 годину. Потім змішайте з кокосовою стружкою і заморожуйте ще 3 години.

    Сирно-йогуртове морозиво зі згущеним молоком і малиною

    Сирно-йогуртове морозиво зі згущеним молоком і малиною / Фото:  Nolonely / Depositphotos

    Складові:

    • 250 г сиру;
    • 250 г натурального йогурту;
    • 250 г згущеного молока;
    • 50 г цукру;
    • ванільний цукор – за смаком;
    • 300 г малини.

    Приготування:

    Пробийте блендером сир, йогурт, згущене молоко і два види цукру. Додайте малину і збийте ще раз до однорідного стану.

    Перекладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть у морозилку на 3-4 години. За цей час потрібно кілька разів перемішати морозиво.

    Смачного! Насолоджуйтесь!

    Раніше ми писали: Літо – час насолоджуватися свіжими стравами: як зробити ароматну заправку для салатів

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити