Натуральне, корисне, солоденьке: добірка рецептів домашнього морозива
Немає більш бажаних ласощів влітку, ніж пара кульок смачного морозива. Такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин.
Вибирайте вподобаний рецепт морозива і насолоджуйтеся корисним десертом домашнього приготування.
Морозиво з вершків, авокадо і згущеного молока
Авокадо надає десерту більш кремової консистенції, ніжного зеленого відтінку і приємного смаку.
Складові:
- 2 штуки авокадо;
- 1 ст. ложка лимонного соку;
- 400 г згущеного молока;
- 480 мл вершків жирністю не менше 33%.
Приготування:
Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточки і вийміть ложкою м’якоть.
Викладіть авокадо в чашу блендера, додайте лимонний сік і згущене молоко.
Збийте так, щоб маса вийшла абсолютно однорідною.
Окремо збийте міксером холодні вершки. Вони мають стати густими та пишними.
Додайте до них масу з авокадо та акуратно перемішайте.
Перекладіть у широкий контейнер, накрийте кришкою або плівкою.
Приберіть у морозилку мінімум на 6 годин.
Вишнево-шоколадне морозиво
Темний шоколад і морська сіль відтіняють солодкість вершкового морозива та зроблять його смак глибшим і насиченішим.
Складові:
- 300 г вишні без кісточок;
- 300 мл вершків з жирністю 33%;
- 200 г згущеного молока;
- 3 ст. ложки какао-порошку;
- 30 г темного шоколаду;
- 1 щіпка морскої солі.
Приготування:
Вишню очистіть від кісточок і подрібніть блендером у пюре. Перелийте його в каструлю і варіть на невеликому вогні 4-5 хвилин до загустіння, повністю остудіть.
За бажанням можна залишити великі шматочки вишні в пюре.
Охолоджені вершки збийте міксером у густу піну. Додайте згущене молоко, какао та вишневе пюре, ще раз збийте.
Шоколад дрібно порубайте і додайте до решти інгредієнтів разом із сіллю, перемішайте.
Викладіть масу в контейнер, закрийте кришкою. Приберіть у морозильник на 6-8 годин.
Шоколадне морозиво від Джеймі Олівера
Джеймс Тревор Олівер – англійський кухар, телеведучий, ресторатор та автор низки кулінарних книг. Відомий за прізвиськом "Голий кухар".
Складові:
- 100 г гіркого шоколаду;
- 300 мл молока;
- 85 г цукру;
- 3 яєчних жовтки;
- 300 г вершків для збивання.
Приготування:
Розламайте шоколад на шматочки, викладіть у каструлю і залийте молоком. Поставте на помірний вогонь і помішуйте, поки плитка не розчиниться. Остудіть молоко.
Вінчиком збийте цукор із жовтками. Помішуючи, влийте молоко і поставте на слабкий вогонь. Доведіть до легкого загустіння, постійно розмішуючи. Не кип’ятіть суміш.
Поставте каструлю в ємність із крижаною водою і, помішуючи, остудіть. Збийте міксером холодні вершки до кремоподібної консистенції та змішайте з молочною сумішшю.
Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і помістіть у морозилку на 3-4 години.
Кокосове морозиво з білим шоколадом
Складові:
- 35 г білого шоколаду;
- 70 г згущеного молока;
- 50 г вершків будь-якої жирності;
- 200 г вершків для збивання;
- 100 г кокосової стружки.
Приготування:
Розтопіть шоколад у мікрохвильовці або на паровій бані та змішайте зі згущеним молоком. Влийте 50 г вершків будь-якої жирності та ще раз перемішайте. Приберіть у холодильник.
Міксером збийте холодні вершки до кремоподібної консистенції. Не зупиняючись, тонкою цівкою влийте охолоджену шоколадну масу. Збийте ще раз протягом хвилини.
Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть у морозилку на 1 годину. Потім змішайте з кокосовою стружкою і заморожуйте ще 3 години.
Сирно-йогуртове морозиво зі згущеним молоком і малиною
Складові:
- 250 г сиру;
- 250 г натурального йогурту;
- 250 г згущеного молока;
- 50 г цукру;
- ванільний цукор – за смаком;
- 300 г малини.
Приготування:
Пробийте блендером сир, йогурт, згущене молоко і два види цукру. Додайте малину і збийте ще раз до однорідного стану.
Перекладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть у морозилку на 3-4 години. За цей час потрібно кілька разів перемішати морозиво.
Смачного! Насолоджуйтесь!
Раніше ми писали: Літо – час насолоджуватися свіжими стравами: як зробити ароматну заправку для салатів