• UA
  • RU
  • Незвичайне поєднання халумі та овочей: швидкий рецепт салату від шеф-кухаря Клопотенко

    Сир Халумі тільки нещодавно почав відкриватись як щось екзотичне серед звичних нам товарів супермаркетів. На смак цей сир солоний, його цілком можна їсти сирим, найчастіше його використовують саме для смаження, особливо для гриля. Річ в тім, що халумі має високу температуру плавлення, а отже не втрачає форму при термічній обробці. Сьогодні таку його властивість пропонуємо використати у приготуванні овочевого салату за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко.

    Інгредієнти:

    Готуємо крок за кроком

    1. Миємо овочі і висушуємо зручним способом.
    2. Сир халумі нарізаємо кубиками, а до того нарізаємо томати також кубиками і кабачки тонкими слайсами.
    3. Обсмажуємо нарізаний сир по 2-3 хв з кожного боку. Знімаємо сир з пательні, викладаємо томати та готуємо 2-3 хв.
    4. Тепер у пателюні відправляються кабачки – також на пару хвилин.
    5. Викладаємо овочі, сир та салат у салатницю.
    6. Готуємо заправку: в окремій мисці змішуємо оцет, гірчицю в зернах та рослинну олію.
    7. Заправляємо і готово.
    Фото: Євген Клопотенко
    Фото: Євген Клопотенко

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити