Вінегрет – популярний салат, який готується із суміші різноманітних сирих та відварених овочів. Основним інгредієнтом є буряк.
Існує багато версій походження цього салату, але історики сходяться на думці, що назва походить з французької мови і означає "винний оцет". В класичному рецепті вінегрету заправка створювалась на основі саме винного оцту.
Відомий український кулінар Євген Клопотенко вирішив урізноманітнити одну із найвідоміших страв. Особливим у його рецепті вінегрету є те, що овочі для салату потрібно не варити, а запікати. Так, на думку кухаря, салат стає смачнішим та кориснішим.
"Ще при приготуванні святкового олів’є я зрозумів, що овочі для таких салатів краще не відварювати, а запікати. Начебто нічого особливого, але на виході різниця смаків дуже відчутна. Запечені овочі мають дивовижний насичений смак, який ви ніколи не отримаєте при відварюванні. Саме тому я пропоную приготувати салат вінегрет саме таким способом і заправити його однойменним соусом", – зазначив Клопотенко.
Інгредієнти для вінегрету з запечених овочів від Євгена Клопотенка
- 400 г Картопля
- 300 г Морква
- 300 г Буряк
- 200 г Зелений горошок (заморожений)
- 200-300 г Огірок солоний
- 30 г Петрушка (зелінь)
- за смаком Сіль та перець
Для соусу
- 3 ст. л. Соняшникова олія
- 2 ст. л. Винний оцет (або яблучний)
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Овочі добре помийте і запечіть до готовності – картоплю і моркву 40 хвилин, а буряк 80 хвилин.
Дайте овочам охолонути і поріжте на шматочки середнього розміру. Викладіть овочі в миску, додайте солоні огірки, горошок і посічену петрушку.
Для приготування соусу змішайте олію і оцет за допомогою вінчика, додайте дрібку солі. Заправте салат соусом, додайте сіль і перець за смаком.
Смачного!
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram