Ніжна ягідна випічка: класичний рецепт шарлотки з вишнями
Коли чуємо “шарлотка”, то на думку спадає лише бісквітний пиріг з яблуками. Сьогодні поекспериментуємо з начинкою і приготуємо такий собі пляцок з вишнею за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко.
Інгредієнти:
Нумо готувати!
- Яйця, цукор та ванільний цукор збиваємо до білої густої піни. Використовуйте міксер або блендер для зручності, але слідкуйте щоб маса вдвічі збільшилась.
- Повільно і поступово вмішуємо борошно.
- Ягоди помийте, просушіть та видаліть кісточки. Змішайте підготовлену вишню з крохмалем.
- На дно форми для виікання викладіть тісто і зверху вишню.
- Запікайте шарлотку 1 год 10 хв за температури 180 градусів. Останні 20 хв випікання прикрийте пиріг зверху шаром фольги, щоб він гарно пропікся всередині, при цьому не пригорівши згори.
Смачного!