Пастуший пиріг: рецепт від Пави
Переможець сьомого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" і учасник битви сезонів Вадим Бжезинський поділився з підписниками рецептом цікавої страви, яку англійці називають пастуший пиріг, але простіше кажучи – це запіканка з картоплі та фаршу.
Які інгредієнти необхідні для приготування?
- Картопля — 1 кг;
- фарш (яловичина) — 700 г;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- горошок с/м — 150 г;
- вершкове масло — 30 г;
- олія — 30 г;
- часник — 2 зубчика;
- копчена паприка — 0,5 ч.л.;
- борошно пшеничне — 1 ст.л.;
- томатна паста — 1 ст.л.;
- відвар з картоплі — 150−200 мл;
- молоко — 150 мл;
- сир твердий — 50−70 г;
- сіль, перець, улюблені спеції.
Спосіб приготування
Картоплю відварити та зробити пюре. Потім додати молоко і половину порції сиру.
Наступний крок – це обсмаження фаршу на олії. Після цього треба нарізати моркву та цибулю дрібними кубиками і додати до фаршу разом з вершковим маслом та спеціями. Готувати 10 хвилин. Далі необхідно додати борошно (це обов’язково, бо якщо цього не зробити, то консистенція буде рідкою). Після – томатну пасту, зелений горошок, паприку, часник та відвар з картоплі.
І залишився останній крок. Готову начинку з фаршу покрити картопляним пюре та потерти зверху сир. Готувати страву у заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15−20 хвилин — до золотої скоринки.
Радуйте себе та близьких новими стравами. Смачного!