Пастуший пиріг: рецепт від Пави

21 Листопада, 2023 |

Переможець сьомого сезону кулінарного шоу «Мастер Шеф» і учасник битви сезонів Вадим Бжезинський поділився з підписниками рецептом цікавої страви, яку англійці називають пастуший пиріг, але простіше кажучи – це запіканка з картоплі та фаршу.

Які інгредієнти необхідні для приготування?

  • Картопля — 1 кг;
  • фарш (яловичина) — 700 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • горошок с/м — 150 г;
  • вершкове масло — 30 г;
  • олія — 30 г;
  • часник — 2 зубчика;
  • копчена паприка — 0,5 ч.л.;
  • борошно пшеничне — 1 ст.л.;
  • томатна паста — 1 ст.л.;
  • відвар з картоплі — 150−200 мл;
  • молоко — 150 мл;
  • сир твердий — 50−70 г;
  • сіль, перець, улюблені спеції.

Картошка с фаршем слоями в духовке рецепт с фото - 1000.menu

Спосіб приготування

Картоплю відварити та зробити пюре. Потім додати молоко і половину порції сиру.

Наступний крок – це обсмаження фаршу на олії. Після цього треба нарізати моркву та цибулю дрібними кубиками і додати до фаршу разом з вершковим маслом та спеціями. Готувати 10 хвилин. Далі необхідно додати борошно (це обов’язково, бо якщо цього не зробити, то консистенція буде рідкою). Після – томатну пасту, зелений горошок, паприку, часник та відвар з картоплі.

І залишився останній крок. Готову начинку з фаршу покрити картопляним пюре та потерти зверху сир. Готувати страву у заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15−20 хвилин — до золотої скоринки.

Радуйте себе та близьких новими стравами. Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити