Перлина причорноморської кухні: рецепт традиційного форшмаку по-одеськи
Форшмак – це закуска з оселедця з додаванням яєць, яблук, білого хліба, цибулі та масла. Назва делікатесу в перекладі з німецької означає “закуска”, але належить ця страва до класичної єврейської кухні. Форшмак по-одеськи відрізняється одним несподіваним інгредієнтом – яблуком. Спочатку здається дивним поєднання риби і яблука, але спробувавши цю страву, ви вмить забажаєте стати одеситом.
Складові:
- 1 оселедець солоний;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1-2 яблука;
- 1 скибочка пшеничного батону без кірки;
- 50 г вершкового масла;
- 0,5 ч.л. цукру;
- 0,5 ч. л. оцту;
- зелень за смаком;
- 50 г молока.
Приготування:
Оселедець випатрати і вимити (занадто солону рибу можна вимочити в молоці 2 години).
Обробити рибну тушку на філе, подрібнити шматочки м’якоті ножем або пропустити їх через м’ясорубку.
Цибулю очистити, вимити, дрібно нарізати, посипати цукром і скропити оцтом.
Білий хліб вимочити в молоці, розім’яти виделкою.
Яблука очистити від шкірки, дрібно нарізати.
Усі інгредієнти змішати в одній ємності, додати олію, перець, оцет і знову перемішати.
Форшмак викласти в салатницю, за бажанням можна прикрасити петрушкою або зеленою цибулею.
Смачного!
Раніше ми писали: Потрійне солодке задоволення: як зробити трайфл із черешнею в домашніх умовах