• UA
  • RU
  • Перлина причорноморської кухні: рецепт традиційного форшмаку по-одеськи

    Форшмак – це закуска з оселедця з додаванням яєць, яблук, білого хліба, цибулі та масла. Назва делікатесу в перекладі з німецької означає “закуска”, але належить ця страва до класичної єврейської кухні. Форшмак по-одеськи відрізняється одним несподіваним інгредієнтом – яблуком. Спочатку здається дивним поєднання риби і яблука, але спробувавши цю страву, ви вмить забажаєте стати одеситом.

    Складові:

    • 1 оселедець солоний;
    • 1 ріпчаста цибулина;
    • 1-2 яблука;
    • 1 скибочка пшеничного батону без кірки;
    • 50 г вершкового масла;
    • 0,5 ч.л. цукру;
    • 0,5 ч. л. оцту;
    • зелень за смаком;
    • 50 г молока.
    Перлина причорноморської кухні: рецепт традиційного форшмаку по-одеськи / Фото: з мережі

    Приготування:

    Оселедець випатрати і вимити (занадто солону рибу можна вимочити в молоці 2 години).

    Обробити рибну тушку на філе, подрібнити шматочки м’якоті ножем або пропустити їх через м’ясорубку.

    Цибулю очистити, вимити, дрібно нарізати, посипати цукром і скропити оцтом.

    Білий хліб вимочити в молоці, розім’яти виделкою.

    Яблука очистити від шкірки, дрібно нарізати.

    Усі інгредієнти змішати в одній ємності, додати олію, перець, оцет і знову перемішати.

    Форшмак викласти в салатницю, за бажанням можна прикрасити петрушкою або зеленою цибулею.

    Перлина причорноморської кухні: рецепт традиційного форшмаку по-одеськи / Фото: Freepik

    Смачного!

    Раніше ми писали: Потрійне солодке задоволення: як зробити трайфл із черешнею в домашніх умовах

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити