Пікантна закуска з груші з сиром брі
Цей рецепт закуски з груші та сиру брі – ідеальний вибір для тих, хто хоче приготувати щось смачне та елегантне, не витрачаючи багато часу. Поєднання ніжного сиру брі з солодкою запеченою грушею створює гармонійний смаковий ансамбль, який підійде як для святкового столу, так і для романтичної вечері.
Інгредієнти:
- 2 шт. груша;
- 50 г сиру брі;
- ½ шт. лимона (сік половини лимона);
- пластівці перцю чилі (за бажанням);
- 1 гілочка м’яти (за бажанням);
- сіль за смаком
Підготовка груш
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Добре вимийте груші, висушіть їх паперовим рушником.
- Розріжте кожну грушу на 4-8 часточок, видаліть насіння.
- Викладіть часточки груш зрізом вгору у форму для запікання.
- Запікайте протягом 10-15 хвилин до м’якості.
Підготовка сиру
- Наріжте сир брі великими кубиками. Щоб було легше нарізати, не діставайте його з холодильника заздалегідь.
Поєднання сиру та груш
- Дістаньте груші з духовки та розкладіть зверху шматочки сиру брі.
Запікання
- Поверніть форму в духовку на 3-4 хвилини, щоб сир почав плавитися.
- Дістаньте закуску з духовки та скропіть соком половини лимона.
Оздоблення
- Посипте груші пластівцями перцю чилі для пікантності.
- Прикрасьте закуску листочками м’яти.
Ця закуска стане справжньою окрасою вашого столу. Подавайте її теплою, з келихом вина або шампанського – і ви гарантовано здивуєте своїх гостей або кохану людину. Готувати дійсно просто!