Полуничне насолодження без випічки: рецепт простого ягідного чизкейку
Не так давно ми писали про відкриття “полуничного сезону”, головного смаколика кожного літа. Сама по собі полуниця дуже смачна, але ми пропонуємо вразити ваших рідних та близьких неймовірно смачним, і в той же час дуже простим у приготуванні полуничним чизкейком. Тримайте “полунички” – ми починаємо готувати!
Інгредієнти:
- Печиво “до кави” – 400 г;
- Вершкове масло – 150 г;
- Домашній сир – 600 г;
- Полуниця – 600 г;
- Вершки – 500 мл;
- Цукрова пудра – 150 г;
- Ванілін – 1 ч.л.;
- Желатин – 30 г;
- Вода – 250 мл;
- Цукор – 3 ст. л.
Починаємо з основи – коржа
- Печиво роздріблюємо блендером (за відсутності можна вручну) до стану крихти. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо до печива.
- Вимішуємо суміш і висипаємо у форму для випікання, де і формуємо корж.
- Залишаємо на час у холодильнику.
Час для сирної начинки
- Желатин (18 г) розводимо у холодій воді (90 г) і файно вимішуємо – без грудочок!
- Домашній сир збиваємо блендером, потім вмішуємо цукрову пудру, ванілін та жирні вершки (все у відповідній послідовності). Замішуємо і далі взбиваємо.
- Заздалегідь готовий желатин нагріваємо 15 секунд у микрохвильовці і також додаємо до сирної суміші.
- Збиваємо поки не помітимо загустіння.
Підготовка полуниці і “будівництво” середнього шару
- Всі ягоди миємо, відрізаємо хвостики і ріжемо на половинки.
- Нарізані половинки викладаємо по краях форми, заливаємо сирну суміш.
- Залишаємо застигати у холодильнику на 20-30 хвилин.
Готуємо фінальний шар
- Збиваємо трішки желатину і холодної води – відставляємо на 10 хвилин.
- Начинка для верхнього шару: в невелику каструлю кладемо полуницю, цукор та воду. Варимо на середньому вогні, поки цукор не розчиниться, і тушкуємо ще 5 хвилин.
- Збиваємо полуницю блендером та даємо охолонути 5 хвилин. Додаємо желатин та перемішуємо, поки желатин не розчинеться.
- Даємо охолонути до кімнатної температури.
Збираємо пазл
- Виймаємо форму з чизкейком з холодильника і заливаємо останнім шаром з полуничною начинкою.
- Залишаємо на ніч знову у холодильнику, і на ранок все готово!
Смачного!