Полуничне насолодження без випічки: рецепт простого ягідного чизкейку

20 Квітня, 2024 |

Не так давно ми писали про відкриття “полуничного сезону”, головного смаколика кожного літа. Сама по собі полуниця дуже смачна, але ми пропонуємо вразити ваших рідних та близьких неймовірно смачним, і в той же час дуже простим у приготуванні полуничним чизкейком. Тримайте “полунички” – ми починаємо готувати!

Інгредієнти:

  • Печиво “до кави” –  400 г;
  • Вершкове масло – 150 г;
  • Домашній сир – 600 г;
  • Полуниця – 600 г;
  • Вершки – 500 мл;
  • Цукрова пудра – 150 г;
  • Ванілін – 1 ч.л.;
  • Желатин – 30 г;
  • Вода – 250 мл;
  • Цукор – 3 ст. л.
Фото: Istock

Починаємо з основи – коржа

  1. Печиво роздріблюємо блендером (за відсутності можна вручну) до стану крихти. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо до печива.
  2. Вимішуємо суміш і висипаємо у форму для випікання, де і формуємо корж.
  3. Залишаємо на час у холодильнику.

Час для сирної начинки

  1. Желатин (18 г) розводимо у холодій воді (90 г) і файно вимішуємо  – без грудочок!
  2. Домашній сир збиваємо блендером, потім вмішуємо цукрову пудру, ванілін та жирні вершки (все у відповідній послідовності). Замішуємо і далі взбиваємо.
  3. Заздалегідь готовий желатин нагріваємо 15 секунд у микрохвильовці і також додаємо до сирної суміші.
  4. Збиваємо поки не помітимо загустіння.

Підготовка полуниці і “будівництво” середнього шару

  1. Всі ягоди миємо, відрізаємо хвостики і ріжемо на половинки.
  2. Нарізані половинки викладаємо по краях форми, заливаємо сирну суміш.
  3. Залишаємо застигати у холодильнику на 20-30 хвилин.

Готуємо фінальний шар

  1. Збиваємо трішки желатину і холодної води – відставляємо на 10 хвилин.
  2. Начинка для верхнього шару: в невелику каструлю кладемо полуницю, цукор та воду. Варимо на середньому вогні, поки цукор не розчиниться, і тушкуємо ще 5 хвилин.
  3. Збиваємо полуницю блендером та даємо охолонути 5 хвилин. Додаємо желатин та перемішуємо, поки желатин не розчинеться.
  4. Даємо охолонути до кімнатної температури.

Збираємо пазл

  1. Виймаємо форму з чизкейком з холодильника і заливаємо останнім шаром з  полуничною начинкою.
  2. Залишаємо на ніч знову у холодильнику, і на ранок все готово!
Фото: Istock
Фото: Istock

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

21 липня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

21 липня в Україні День металурга. Віряни вшановують пам’ять святого апостола Акили. Іменини святкують Ганна...

«Мир» запрошує кам’янчан та гостей міста на кращі кінопрем’єри

Дивіться у кіноконцертному залі «МИР» з 25 по 31 липня: Супергеройський екшн «Дедпул і Росомаха»...

Кухонний девайс у допомогу: як приготувати варення зі смородини в мікрохвильовці

Не хочете возитися зі звичайним варінням? Зробіть заготовку в мікрохвильовій печі та переконайтеся на своєму...

Якої погоди очікувати у Кам’янському 24 липня

24 липня кам’янчанам знадобляться парасольки. У Кам’янському очікується ясна погода, у другій половині дня небо...

23 липня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

23 липня в Україні День китів і дельфінів. Віряни вшановують пам’ять святих мучеників Трохима та Теофіла....