Йоркширський пудинг – страва, яка підійде для святкового столу і для приготування у будні дні. В цьому переконаний відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко. Він поділився класичним рецептом старовинного англійського десерту.
"Якщо хочете поринути у цікавий світ кулінарних традицій Великобританії, обов’язково спробуйте приготувати йоркширський пудинг", – наголосив кулінар.
Інгредієнти:
- 4 великих яйця
- 150 г борошна
- 175 мл молока
- 25 мл води
- 100 мл соняшникової олії
- дрібка солі
Приготування:
Крок 1. У велику миску викладіть 150 г борошна, вбийте 4 великих яйця та влийте 175 мл молока і 25 мл води.
Крок 2. Всипте дрібку солі та перемішуйте віничком, доки тісто не стане однорідним. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште за кімнатної температури на 30 хвилин.
Крок 3. Розігрійте духовку до 200 градусів. Металеві формочки, як на кекси, витріть насухо та змастіть соняшниковою олією пензликом. Поставте у розігріту духовку нагріватися на 5 хвилин.
Крок 4. Заповніть кожну формочку тістом приблизно на ¾ висоти та поверніть в духовку на 40 хвилин, час може бути трошки більшим чи меншим, в залежності від вашої духовки.
Крок 5. Випікайте, доки йоркширські пудинги не збільшаться в об’ємі в кілька разів. Вони мають бути золотаво-коричневими та злегка хрустіти на дотик.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram