Приготуйте шоколадну пасту вдома: простий рецепт від шеф–кухара
Всі обожнюють “Нутелу” або інші відомі шоколадно-горіхові пасти за їх неймовірний смак та універсальність уприготуванні страв. Сніданок – мрія для більшості дітлахів. Але страшно й подумати скільки в них цукру та інших шкідливих складників. Пропонуємо легкий рецепт домашньої, а головне корисної шоколадно-горіхової пасти!
Інгредієнти:
Горіхова основа: які використовувати горіхи та як підготувати
Найбільш вдалим варіантом може бути фундук або волоський горіх. Експериментуйте, але головне щоб горішки були гарно очищені від гіркої шкірки. Тепер етап смаження – використовуйте духову шафу або пательню. Випікайте або смажте 7-8 хвилин (у духовій шафі поставте темиературу приблизно 180 градусів).
Далі збиваємо у блендері до стану однорідної рідкої горіхової маси. В середньому це займає до 5 хвилин.
Замішуємо пасту
До горіхової маси додаємо 100 г цукрової пудри, 2 ст. л. какао та перемішуємо до однорідності.
Почніть поступово додавати шматочками 150 г розм’якшеного масла та продовжуйте збивати пасту блендером до повного обєднання інгредієнтів. Викладіть домашню нутелу в чисту банку або харчовий контейнер та дозвольте трохи охолонути за кімнатної температури.
Готово! Насолоджуйтесь домашнім смаколиком і зберігайте у холодильнику.
Смачного!