• UA
  • RU
  • Приготуйте шоколадну пасту вдома: простий рецепт від шеф–кухара

    Всі обожнюють “Нутелу” або інші відомі шоколадно-горіхові пасти за їх неймовірний смак та універсальність уприготуванні страв. Сніданок – мрія для більшості дітлахів. Але страшно й подумати скільки в них цукру та інших шкідливих складників. Пропонуємо легкий рецепт домашньої, а головне корисної шоколадно-горіхової пасти!

    Інгредієнти:

    Горіхова основа: які використовувати горіхи та як підготувати

    Найбільш вдалим варіантом може бути фундук або волоський горіх. Експериментуйте, але головне щоб горішки були гарно очищені від гіркої шкірки. Тепер етап смаження – використовуйте духову шафу або пательню. Випікайте або смажте 7-8 хвилин (у духовій шафі поставте темиературу приблизно 180 градусів).

    Далі збиваємо у блендері до стану однорідної рідкої горіхової маси. В середньому це займає до 5 хвилин.

    Замішуємо пасту

    До горіхової маси додаємо 100 г цукрової пудри, 2 ст. л. какао та перемішуємо до однорідності.

    Почніть поступово додавати шматочками 150 г розм’якшеного масла та продовжуйте збивати пасту блендером до повного обєднання інгредієнтів. Викладіть домашню нутелу в чисту банку або харчовий контейнер та дозвольте трохи охолонути за кімнатної температури.

    Готово! Насолоджуйтесь домашнім смаколиком і зберігайте у холодильнику.

    Фото: Апостроф
    Фото: Апостроф

    Смачного!

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити