Рецепт – простіше нікуди: перепічки на кефірі з сиром
Рум’яна скоринка, м’яке тісто та багато начинки. З цими перепічками ви забудете про інші варіанти, адже готувати їх легко, але щоразу вони виходять ідеальними.
Складові:
- 300 мл кефіру;
- 1 ч. ложка соди;
- ½ ч. ложки солі;
- 400 г борошна;
- 300 г твердого сиру;
- зелень за смаком;
- 2 ст. ложки рослинної олії.
Приготування:
Кефір змішайте з содою та сіллю, залиште суміш на 5 хвилин. Всипте до кефіру борошно і замісіть м’яке та еластичне тісто.
Скачайте масу в кулю, накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин. Сир натріть на крупній тертці.
Для начинки підходить будь-який сорт сиру, що добре плавиться. За бажанням можна додати до нього подрібнену зелень і часник.
Змастіть робочу поверхню та руки олією. Розділіть тісто на 3-4 рівні частини, кожну розкачайте в корж товщиною 5-6 мм.
У центр заготовок викладіть сир. Зберіть і защипніть краї.
Кожну кулю обережно приплюсніть, розтягніть руками і розкачайте, щоб вийшли рівні коржі.
Обсмажуйте коржі по 5-6 хвилин на розігрітій сухій сковороді під кришкою до золотистого кольору.
Смачного!
Раніше ми писали: Каша, що розмовляє: рецепт традиційної карпатської мамалиги