• UA
  • RU
  • Рецепт – простіше нікуди: перепічки на кефірі з сиром

    Рум’яна скоринка, м’яке тісто та багато начинки. З цими перепічками ви забудете про інші варіанти, адже готувати їх легко, але щоразу вони виходять ідеальними.

    Складові:

    • 300 мл кефіру;
    • 1 ч. ложка соди;
    • ½ ч. ложки солі;
    • 400 г борошна;
    • 300 г твердого сиру;
    • зелень за смаком;
    • 2 ст. ложки рослинної олії.

    Приготування:

    Кефір змішайте з содою та сіллю, залиште суміш на 5 хвилин. Всипте до кефіру борошно і замісіть м’яке та еластичне тісто.

    Скачайте масу в кулю, накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин. Сир натріть на крупній тертці.

    Для начинки підходить будь-який сорт сиру, що добре плавиться. За бажанням можна додати до нього подрібнену зелень і часник.

    Змастіть робочу поверхню та руки олією. Розділіть тісто на 3-4 рівні частини, кожну розкачайте в корж товщиною 5-6 мм.

    У центр заготовок викладіть сир. Зберіть і защипніть краї.

    Кожну кулю обережно приплюсніть, розтягніть руками і розкачайте, щоб вийшли рівні коржі.

    Обсмажуйте коржі по 5-6 хвилин на розігрітій сухій сковороді під кришкою до золотистого кольору.

    Перепічки на кефірі з сиром / Фото: з мережі

    Смачного!

    Раніше ми писали: Каша, що розмовляє: рецепт традиційної карпатської мамалиги

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити