• UA
  • RU
  • Рецепт яблучного пирога в мультиварці від провідного кулінара України

    16 Жовтня, 2022

    Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пирога в мультиварці. 

    Це найкращий домашній яблучний пиріг, який ви коли-небудь коштували! Він має ніжну начинку з легкими прянощами. 

    Інгредієнти:

    • 2 яйця
    • 200 г цукру
    • 1 ч. л. ванільного цукру
    • 250 мл кефіру 2,5% жирності
    • 50 г вершкового масла 82,5% (+20 г для змащування форми)
    • 250 г борошна
    • 1 дрібка солі
    • 1 ч. л. розпушувача
    • 2-3 яблука твердих сортів
    • 1 ч. л. меленої кориці
    • 1 ст. л. цукрової пудри (для посипання)

    Приготування:

    Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування яблучного пирога в мультиварці. Вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

    Крок 2. Готуйте тісто для пирога. У миску вбийте 2 яйця, додайте 200 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру та дрібку солі. За бажанням, кількість цукру можете зменшити на 40%, використовуючи 120 г. Інгредієнти ретельно перемішайте віничком, доки суміш не стане біліти.

    Крок 3. До яєць і цукру додайте 50 г розм’якшеного вершкового масла та перемішайте до однорідності за допомогою віничка.

    Крок 4. Влийте 250 мл кефіру 2,5% і знову ретельно перемішайте. За бажанням можна використати кефір 1%. У мисці змішайте 250 г борошна та 1 ч. л. розпушувача та додайте до інших інгредієнтів тіста. Перемішайте, щоб не було грудочок.

    Крок 5. Консистенція тіста має бути кремова та стікати з віничка.

    Крок 6. Візьміть 2-3 яблука твердих сортів і наріжте середнім кубиком зі стороною приблизно 1,5 см, не очищаючи шкірку. Викладіть у миску та додайте 1 ч. л. меленої кориці. Перемішайте, щоб кориця рівномірно розподілилася по яблуках. Пересипте яблука в миску з тістом. Перемішайте, щоб вони рівно розподілилися.

    Крок 7. Зробіть у чаші мультиварки «французьку сорочку», щоб пиріг не прилип до стінок. Візьміть 20 г вершкового масла та обмажте їм стінки, а потім присипте борошном. Потім зайве борошно висипте.

    Крок 8. Перекладіть тісто з яблуками у чашу мультиварки. Випікайте в режимі випічки приблизно 50-60 хвилин, залежно від моделі мультиварки.

    Крок 9. Після приготування залиште пиріг остигати у формі, а потім витягніть. Почекайте, доки остаточно охолоне, і лише потім посипте зверху цукровою пудрою.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTubeFacebookInstagramTelegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Вершниці з Кам’янського стали призерками турніру з кінного спорту

    19 та 20 квітня на базі СДЮШОР у місті Дніпро проходили змагання з кінного спорту...

    Кам’янські легкоатлети стали переможцями та призерами обласного чемпіонату

    23 та 24 квітня в місті Дніпро пройшов Чемпіонат Дніпропетровської області серед юнаків з легкої...

    Люксова Дніпропетровщина: область серед лідерів за реєстрацією авто преміум класу

    Від початку 2024 року українці придбали понад 2,8 тис. нових авто преміум класу, повідомляє Укравтопром. Кількість...

    24 квітня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    24 квітня в Україні ветеринарного лікаря. У вірян вшановують пам’ять великомученика Юрія Переможця. Іменини святкують...

    Артефакти доби неоліту збиралися незаконно надіслати до США жителі Дніпропетровщини

    Під час митного огляду міжнародної поштової посилки було виявлено три крем’яні стрижні. Під час огляду...