• UA
  • RU
  • Рецепт яблучного пирога в мультиварці від провідного кулінара України

    16 Жовтня, 2022

    Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пирога в мультиварці. 

    Це найкращий домашній яблучний пиріг, який ви коли-небудь коштували! Він має ніжну начинку з легкими прянощами. 

    Інгредієнти:

    • 2 яйця
    • 200 г цукру
    • 1 ч. л. ванільного цукру
    • 250 мл кефіру 2,5% жирності
    • 50 г вершкового масла 82,5% (+20 г для змащування форми)
    • 250 г борошна
    • 1 дрібка солі
    • 1 ч. л. розпушувача
    • 2-3 яблука твердих сортів
    • 1 ч. л. меленої кориці
    • 1 ст. л. цукрової пудри (для посипання)

    Приготування:

    Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування яблучного пирога в мультиварці. Вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

    Крок 2. Готуйте тісто для пирога. У миску вбийте 2 яйця, додайте 200 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру та дрібку солі. За бажанням, кількість цукру можете зменшити на 40%, використовуючи 120 г. Інгредієнти ретельно перемішайте віничком, доки суміш не стане біліти.

    Крок 3. До яєць і цукру додайте 50 г розм’якшеного вершкового масла та перемішайте до однорідності за допомогою віничка.

    Крок 4. Влийте 250 мл кефіру 2,5% і знову ретельно перемішайте. За бажанням можна використати кефір 1%. У мисці змішайте 250 г борошна та 1 ч. л. розпушувача та додайте до інших інгредієнтів тіста. Перемішайте, щоб не було грудочок.

    Крок 5. Консистенція тіста має бути кремова та стікати з віничка.

    Крок 6. Візьміть 2-3 яблука твердих сортів і наріжте середнім кубиком зі стороною приблизно 1,5 см, не очищаючи шкірку. Викладіть у миску та додайте 1 ч. л. меленої кориці. Перемішайте, щоб кориця рівномірно розподілилася по яблуках. Пересипте яблука в миску з тістом. Перемішайте, щоб вони рівно розподілилися.

    Крок 7. Зробіть у чаші мультиварки «французьку сорочку», щоб пиріг не прилип до стінок. Візьміть 20 г вершкового масла та обмажте їм стінки, а потім присипте борошном. Потім зайве борошно висипте.

    Крок 8. Перекладіть тісто з яблуками у чашу мультиварки. Випікайте в режимі випічки приблизно 50-60 хвилин, залежно від моделі мультиварки.

    Крок 9. Після приготування залиште пиріг остигати у формі, а потім витягніть. Почекайте, доки остаточно охолоне, і лише потім посипте зверху цукровою пудрою.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTubeFacebookInstagramTelegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Найбільше штучне озеро в Україні повернули у власність держави

    Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури про повернення державі найбільшого штучного озера...

    Пройшов звітний концерт хореографічних відділень мистецьких шкіл Кам’янського

    До Міжнародного Дня танцю на сцені кіноконцертного залу «МИР» пройшов звітний концерт хореографічних відділень мистецьких...

    Чи знадобляться кам’янчанам на завтра парасольки

    29 квітня у Кам’янському майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без...

    До Всесвітнього дня ветеринара. Як російський ворог позбавляє спокійного життя – історія лікаря-ветеринара Романа Насретдінова

      Сьогодні  лікар-ветеринар Роман Насретдінов живе у Кам’янському, тут успішно функціонує його ветеринарна клініка «Фауна»...

    В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

    20 квітня Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони...