Рецепт яблучного пирога в мультиварці від провідного кулінара України
Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пирога в мультиварці.
Це найкращий домашній яблучний пиріг, який ви коли-небудь коштували! Він має ніжну начинку з легкими прянощами.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 250 мл кефіру 2,5% жирності
- 50 г вершкового масла 82,5% (+20 г для змащування форми)
- 250 г борошна
- 1 дрібка солі
- 1 ч. л. розпушувача
- 2-3 яблука твердих сортів
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ст. л. цукрової пудри (для посипання)
Приготування:
Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування яблучного пирога в мультиварці. Вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
Крок 2. Готуйте тісто для пирога. У миску вбийте 2 яйця, додайте 200 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру та дрібку солі. За бажанням, кількість цукру можете зменшити на 40%, використовуючи 120 г. Інгредієнти ретельно перемішайте віничком, доки суміш не стане біліти.
Крок 3. До яєць і цукру додайте 50 г розм’якшеного вершкового масла та перемішайте до однорідності за допомогою віничка.
Крок 4. Влийте 250 мл кефіру 2,5% і знову ретельно перемішайте. За бажанням можна використати кефір 1%. У мисці змішайте 250 г борошна та 1 ч. л. розпушувача та додайте до інших інгредієнтів тіста. Перемішайте, щоб не було грудочок.
Крок 5. Консистенція тіста має бути кремова та стікати з віничка.
Крок 6. Візьміть 2-3 яблука твердих сортів і наріжте середнім кубиком зі стороною приблизно 1,5 см, не очищаючи шкірку. Викладіть у миску та додайте 1 ч. л. меленої кориці. Перемішайте, щоб кориця рівномірно розподілилася по яблуках. Пересипте яблука в миску з тістом. Перемішайте, щоб вони рівно розподілилися.
Крок 7. Зробіть у чаші мультиварки "французьку сорочку", щоб пиріг не прилип до стінок. Візьміть 20 г вершкового масла та обмажте їм стінки, а потім присипте борошном. Потім зайве борошно висипте.
Крок 8. Перекладіть тісто з яблуками у чашу мультиварки. Випікайте в режимі випічки приблизно 50-60 хвилин, залежно від моделі мультиварки.
Крок 9. Після приготування залиште пиріг остигати у формі, а потім витягніть. Почекайте, доки остаточно охолоне, і лише потім посипте зверху цукровою пудрою.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram