Салат з бринзою і в’яленими томатами
Бринза — м’який, розсільний сир, розрахований на тих, хто любить солоненьке. Смачна бринза може стати окремою закускою (особливо в поєднанні з овочами). Крім того, з бринзою можна приготувати багато страв.
“Поєднання бринзи та овочів — це справжній кулінарний шедевр”, – каже відомий український кухар Євгеній Клопотенко.
Тому пропонуємо вашій увазі рецепт салату. Він не лише смачний, а й легкий у приготуванні.
Інгредієнти:
- 200 г бринзи;
- 5-6 в’ялених томатів;
- 5-6 чорносливин;
- 90-100 г міксу салатів;
- 2 ст. л. гарбузового насіння;
- сік половини лимона;
- 2-3 ст. л. оливкової олії;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- підготовка овочів: викладіть мікс салатів у велику миску. Наріжте чорнослив і в’ялені томати тонкими смужками та додайте до зелені;
- додавання бринзи: розламайте бринзу на невеликі шматочки та акуратно перемішайте з салатом;
- заправка: полийте салат соком лимона, додайте оливкову олію. Якщо потрібно, трохи посоліть. Перед подачею посипте гарбузовим насінням.
Цей салат готовий за лічені хвилини, але його смак залишається в пам’яті надовго. Насолоджуйтесь!