Секрет ідеальних млинців: яке молоко додавати
На перший погляд, приготування млинців – досить простий процес.
Тісто для цієї страви не вимагає якихось складних компонентів. Потрібні лише найпопулярніші продукти: борошно, яйця, молоко.
Досвідчені господині запевняють: для приготування млинців не можна використовувати холодне молоко. При додаванні холодного молока у тісті буде багато грудок. Пекти млинці з такого невдалого тіста непросто.
Тому його необхідно дістати з холодильника хоч на півгодини до початку готування. Якщо часу немає, молоко можна ненадовго відправити в мікрохвильову піч. І при досить високій температурі відбудеться швидке розчинення клейковини борошна, завдяки чому не буде проблем із приготуванням страви. Варто наголосити, що теплими повинні бути й інші інгредієнти. Таким чином, яйця теж потрібно дістати із холодильника заздалегідь.
Пропонуємо вам простий рецепт смачних млинців на молоці.
Інгредієнти:
- Молоко кімнатної температури – 1 л;
- Яйця кімнатної температури – 4 шт.;
- Борошно – 500 г;
- Олія – 2 ст. л.;
- Цукор – 1,5 ст. л.;
- Сіль – 0,5 ч. л.
Приготування:
- У великій мисці збити яйця і цукор.
- Частину молока підігріти, посолити, і ретельно перемішати зі збитими яйцями і цукром.
- В отриману суміш поступово додавати борошно, постійно перемішуючи, аби не було грудочок.
- Додати трішечки соди, сіль і олію. Перемішати.
- Додати решту молока і збити. Тісто повинно бути в міру рідким.
- Розігріти сковороду.
- Обсмажити млинець з обох боків до золотистого кольору.
Смачного!
А на основну страву можете приготувати корисну для здоров’я шаурму.