Секрет ідеальних млинців: яке молоко додавати

На перший погляд, приготування млинців – досить простий процес.

Тісто для цієї страви не вимагає якихось складних компонентів. Потрібні лише найпопулярніші продукти: борошно, яйця, молоко.

Досвідчені господині запевняють: для приготування млинців не можна використовувати холодне молоко. При додаванні холодного молока у тісті буде багато грудок. Пекти млинці з такого невдалого тіста непросто.

Тому його необхідно дістати з холодильника хоч на півгодини до початку готування. Якщо часу немає, молоко можна ненадовго відправити в мікрохвильову піч. І при досить високій температурі відбудеться швидке розчинення клейковини борошна, завдяки чому не буде проблем із приготуванням страви. Варто наголосити, що теплими повинні бути й інші інгредієнти. Таким чином, яйця теж потрібно дістати із холодильника заздалегідь.

Пропонуємо вам простий рецепт смачних млинців на молоці.

Інгредієнти:

  • Молоко кімнатної температури – 1 л;
  • Яйця кімнатної температури – 4 шт.;
  • Борошно – 500 г;
  • Олія – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1,5 ст. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Приготування:

  • У великій мисці збити яйця і цукор.
  • Частину молока підігріти, посолити, і ретельно перемішати зі збитими яйцями і цукром.
  • В отриману суміш поступово додавати борошно, постійно перемішуючи, аби не було грудочок.
  • Додати трішечки соди, сіль і олію. Перемішати.
  • Додати решту молока і збити. Тісто повинно бути в міру рідким.
  • Розігріти сковороду.
  • Обсмажити млинець з обох боків до золотистого кольору.

Смачного!

А на основну страву можете приготувати корисну для здоров’я шаурму.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити