Секрет ідеальних страв: їжа не прилипатиме до сковорідки
Прилипання або підгорання їжі на сковорідці свого сніданку псує настрій і апетит на весь день. З такою поширеною проблемою щодня стикаються тисячі людей. Існують декілька способів, які є універсальними для сковорідок з будь-якою поверхнею.
Пергамент
Виріжте шматок пергаменту за формою вашої сковорідки, покладіть на дно і змащте олією. Готуйте свої страви як завжди.
Яблучний оцет
Перед смаженням налийте у сковорідку декілька крапель оцту і розподіліть по поверхні. Потім сковорідку треба повністю добре прогріти для повного випаровування рідини і після цього можна смажити.
Кухонна сіль
Цей варіант найкраще підходить для чавунних та алюмінієвих сковорідок. Для цього поставте сковорідку на вогонь і повністю прогрійте. Висипте 3 столові ложки солі і просмажте сіль до зміни кольору. Після цього сіль прибирають, наливають невелику кількість олії, прогрівають та дають вистигнути. Залишилося тільки витерти залишки олії і можете використовувати улюблену сковорідку для смаження.