• UA
  • RU
  • Секрети найсмачнішої паски: 10 підказок для ідеального смаку

    04 Травня, 2024

    Найсмачніша паска – домашня. Розповідаємо, що важливо знати, щоб святкова випічка вдалася.

    Ідеальна паска – пишна, м’яка, добре пропечена та ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам’ятати про деякі важливі нюанси у її приготуванні.

    Секрети найсмачнішої паски: 10 підказок для ідеального смаку / Фото з інтернету

    Як приготувати смачну пасху – 10 тонкощів

    Декілька важливих моментів допоможуть у приготуванні святкової випічки:

    • Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
    • Великдень виходить смачнішим на “живих” дріжджах (пресованих).
    • Дріжджі перед приготуванням потрібно перевірити на придатність – приготувати опару. Якщо вона не піднімається дуже довго, то і з тестом доведеться поратися цілий день, тому опару краще переробити. Беріть для неї свіжі дріжджі, дивіться термін придатності на упаковці, а відкриті не зберігайте довго.
    Секрети найсмачнішої паски: 10 підказок для ідеального смаку / Фото з інтернету
    • Якщо ви приготували тісто, а воно зовсім не піднімається – можливо дріжджі старі чи непридатні. В цьому випадку тісто можна “оживити” новою опарою.
    • Оптимальна температура для вистоювання тіста – 28-30 градусів, якщо буде нижче, то процес бродіння сповільнюється, за високої температури активність дріжджів припиняється, вони можуть “зваритися”.
    • Не ставте тісто для Великодня в миску з теплою водою – щоб воно пасувало, залиште його в теплому місці.

    • При другій вистоювання тіста у формах, воно повинно подвоїтися – не залишайте його довше за належний час, тому що тісто переросте і опаде, а паска може вийти з увігнутою шапочкою.
    • Найкраще пекти пасхи приблизно одного розміру, тому що маленькі піклуються швидше: може бути таке, що вони вже готові і їх треба діставати, а у великих – сира середина. Якщо ж відкрити духовку раніше, то тісто в непропечених пасках опаде.
    Секрети найсмачнішої паски: 10 підказок для ідеального смаку / Фото з інтернету
    • У вузьких і маленьких формах паски дбають і тримаються краще, ніж у великих та широких.
    • Після випікання пасхи найкраще остуджувати на боці, поклавши їх на рушник і періодично повертаючи з одного боку на інший.

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Кулінарний символ весни: рецепт запеченої спаржі з фетою

    Останні роки тенденція вважати спаржу, або ще називають аспарагусом, чимось екзотичним вже майже не зустрічається....

    Дітей Кам’янського запрошують намалювати свою мрію

    Центр соціальної підтримки ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і...

    Кам’янське продовжує допомагати нашим захисникам

    В рамках міської програми «Допомога фронту» для військової частини А4869 передали два розвідувальні дрони «DJI...

    Не працює клавіатура: видаляємо пил і бруд правильно

    Клавіатура ноутбука – одна з частин комп’ютера, яка накопичує найбільше бруду. Скупчення пилу та бруду...

    13 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    13 травня в Україні День кульбаби. Віряни вшановують пам’ять мучениці Гликерії. Іменини святкують Яків та...