Швидко та смачно: рецепт "лінивого" хачапурі
Справжній грузинський хачапурі – це, звісно, дуже смачно, але досить заморочливо у готуванні. Проте ми знайшли рецепт не менш смачного – правда, "лінивого" хачапурі. Від його смаку ви будете у захваті.
Для приготування нам знадобиться:
– 1 склянка (120–130 г) борошна;
– 1 склянка (200 мл) молока;
– 1 яйце;
– 0,5 чайної ложки цукру, сіль за смаком (залежно від солоності сиру);
– розпушувач – 0,5 чайної ложки;
– 150–250 г сиру (сулугуні або моцарела: беремо той, що краще плавиться);
– маленький шматочок вершкового масла.
Сир натираємо на крупній терці. У мисці змішуємо молоко, яйце, сіль, цукор, борошно, розпушувач і додаємо натертий сир. Перемішуємо.
Змащуємо сковорідку олією. Викладаємо на пательню отриману суміш та смажимо під закритою кришкою. Потім перевертаємо на інший бік і смажимо ще 2–3 хвилини до золотавого кольору.
Гарячі перепічки змащуємо вершковим маслом.
Читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram