Скільки коштує приготувати весняний салат (фоторепортаж)
Весна – це час пробудження природи та оновлення, коли дні стають довшими, а сонце – яскравішим. Це також час, коли ми повинні звернути увагу на своє здоров’я та поповнити вітамінні запаси, які могли зменшитися протягом зими.
Весняні салати – це чудовий спосіб зустріти весну, наповнити свій організм енергією та підтримати здоров’я. А от скільки ж треба витратити кам’янчанам на овочі, щоб приготувати салат "Весняний" розкажемо та покажемо у нашому фоторепортажі.
Ми взяли до уваги класичний рецепт салату "Весняний":
Капуста молода – 500 г | ||||
Свіжі огірки -2 шт.
Зелень |
Перейдемо до порівняння цін
Почнемо з Центрального ринку. Вибір овочів тут найбільший, але ціни на все приблизно однакові. Молода капуста в середньому коштує 75 грн, стара -17 грн за кілограм. А от ціни на огірки різняться і залежить це від сорту. Можна знайти огірок за 70 грн/кг і 160 грн/кг. Пучок петрушки, кропу або зеленого луку коштує всього 10 грн, а кому подобається кінза, то її вартість – 20 грн за пучок.
Далі ми пішли в АТБ. Ціни на капусту та огірки майже такі самі, як і на ринку, але зелень значно дорожча. Молода капуста коштує 67 грн, а по знижці 60 грн, огірки – 135 грн. Зелена цибуля та крім коштують 30.5 грн, а вітамінний пучок (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 33 грн.
Не обійшли стороною і Варус. Тут ціни на огіки побили всі рекорди. За кілограм салатних огірків просять 219 грн, а за капусту – 80 грн. Пучок зеленої цибулі у магазині коштує 21 грн.
По дорозі на роботу нам трапилося Сільпо. Ціна на капусту тут хороша – 65 грн/кг, окірки коштують від 139 грн до 200 грн. 100 гр петрушки або кропу коштують 39 грн, кінза – 54 грн.
В середньому, салат з капусти, огірків та зелені обійдеться кам’янчанам у 150 грн. А де придбати овочі – рішення за вами!
Порада
Для того, щоб салат був не тільки корисним, але й смачним, важливо правильно підібрати заправку. Легкі оливкова олія, лимонний сік, або винний оцет ідеально підкреслюють смак свіжих овочів.
Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами. Додавайте улюблені трави, насіння, або навіть фрукти, щоб надати салату особливого смаку та аромату. Весняні салати – це не тільки корисно, але й надзвичайно смачно!