Смачний та корисний крем-суп з баклажанів від провідного кулінара країни
Крем-суп з баклажанів (синеньких) – корисна страва завдяки антиоксидантам, вмісту вітамінів і мінералів, які здатні знижувати холестерин, також ця страва відзначається низькою калорійністю.
Український гуру кулінарного мистецтва – Євген Клопотенко поділився рецептом цього смачного крем-супу.
"Крем-суп з баклажанів – це справжній дарунок гастробогів. Обов’язково спробуйте його, поки триває сезон", – запевняє провідний кулінар країни Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
- 2 баклажани середнього розміру
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. оливкової олії (+ для смаження овочів)
- 0,8-1 л води
- 100 мл вершків (15-20%)
- 2 горошини духмяного перцю
- 1 лавровий лист
- сіль та перець до смаку
Приготування:
Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування крем-супу з баклажанів. Включіть розігріватися духовку на температуру 180 градусів. Візьміть 2 баклажани, добре їх вимийте і висушіть паперовим рушником. Розріжте вздовж навпіл і викладіть на деко з пергаментом. Трошки посоліть і скропіть 2 ст. л. оливкової олії.
Крок 2. Поставте баклажани в духовку та запікайте протягом 25-30 хвилин. У готових запечених плодах ложкою виберіть м’якуш.
Крок 3. Поки баклажани будуть у духовці, приготуйте овочевий бульйон. Цибулину і моркву наріжте дрібним кубиком і підрум’яньте в сотейнику з невеликою кількістю оливкової олії. Додайте 2 розчавлені зубчики часнику і прогрійте все ще хвилину до появи характерного часникового аромату.
Крок 4. Влийте 0,8-1 л води, додайте сіль, 2 горошини запашного перцю та 1 лавровий лист. Варіть бульйон протягом 15 хвилин до готовності моркви.
Крок 5. Перекладіть у бульйон м’якуш баклажанів. Дістаньте спеції та перебийте все блендером до однорідного кремоподібного стану.
Крок 6. Додайте 100 мл вершків, сіль та перець до смаку. Ще трохи прогрійте суп разом з вершками й відразу ж подавайте до столу.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram