Смакуємо рум’яні яблука: рецепт галицького пляцка з яблуками
На Галичині жодне свято не обходиться без пляцку – такий собі аналог звичайого всьому світові пирога. А поки літній сезон дозволяє насолодитись найрізноманітнішими сортами яблук, пропонуємо поєднати і приготувати пляцок з яблуками за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для начинки:
Замішуємо борошно
- Борошно змішати з розпушувачем. Натріть на терці холодного вершкового масла, теж додайте разом з 5 жовтками, цукром, сметаною і сіллю.
- Замісіть тісто, третину відділіть, загорніть у харчову плівку – до морозильної камери на 1 годину.
Готуємо начинку
- Яблука помийте, звільність від кісточок і натріть на терці разом зі шкіркою.
- Відтисніть сік, додайте цукор і панірувальні сухарі.
- За допомогою міксеру взбийте 5 білків з сіллю і цукром, допоки крем не триматиме гарно форму.
Складаємо пляцок
- Розкачайте залишок тіста товщиною в 1 см. Викладіть у форму і присипте панірувальними сухарями.
- Поверх шару тіста викладіть натерті яблука, а зверху яблук — збиті білки. Розрівняйте.
- Дістаньте з морозильної камери маленький шматочок тіста та натріть його на крупну терку, присипавши таким чином верх пирога.
- Випікати 35-40 хв за температури 180 градусів.
Смачного!