• UA
  • RU
  • Смакуємо рум’яні яблука: рецепт галицького пляцка з яблуками

    На Галичині жодне свято не обходиться без пляцку – такий собі аналог звичайого всьому світові пирога. А поки літній сезон дозволяє насолодитись найрізноманітнішими сортами яблук, пропонуємо поєднати і приготувати пляцок з яблуками за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко.

    Інгредієнти для тіста:

    Інгредієнти для начинки:

    Замішуємо борошно

    1. Борошно змішати з розпушувачем. Натріть на терці холодного вершкового масла, теж додайте разом з 5 жовтками, цукром, сметаною і сіллю.
    2. Замісіть тісто, третину відділіть, загорніть у харчову плівку – до морозильної камери на 1 годину.

    Готуємо начинку

    1. Яблука помийте, звільність від кісточок і натріть на терці разом зі шкіркою.
    2. Відтисніть сік, додайте цукор і панірувальні сухарі.
    3. За допомогою міксеру взбийте 5 білків з сіллю і цукром, допоки крем не триматиме гарно форму.

    Складаємо пляцок

    1. Розкачайте залишок тіста товщиною в 1 см. Викладіть у форму і присипте панірувальними сухарями.
    2. Поверх шару тіста викладіть натерті яблука, а зверху яблук — збиті білки. Розрівняйте.
    3. Дістаньте з морозильної камери маленький шматочок тіста та натріть його на крупну терку, присипавши таким чином верх пирога.
    4. Випікати 35-40 хв за температури 180 градусів.

    Смачного!

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити