• UA
  • RU
  • Соковитий м’ясний пиріг: рецепт, який оцінять усі

    04 Березня, 2024 | Новини |

    Найвдаліший соковитий м’ясний пиріг робиться дуже швидко, і тісто тут просто дивовижне, універсальне, що підходить до будь-якої начинки.

    Інгредієнти для тіста:

    • борошно – 550 г;
    • вершкове масло – 200 г;
    • розпушувач – 10 г;
    • сіль – щіпка;
    • цукор – 1 ч. л.;
    • кефір – 120 мл;
    • майонез (можна замінити сметаною) – 120 г.

    Інгредієнти для начинки:

    • м’ясний фарш – 500 г;
    • картопля – 250 г (1 шт. велика);
    • цибуля – 300 г;
    • Сіль, перець, копчена паприка, зіра – за смаком;
    • 1 жовток + 1 ст. л. молока – для змащення;
    • 1 ч. л. кунжуту – для посипки.

    Готуємо:

    Масло злегка підморожуємо, додаємо до борошна і робимо крихту. До готової крихти додаємо розпушувач, сіль, цукор і ретельно все перемішуємо. Якщо тісто замішується важко, можна додати ще трохи кефіру або майонезу. Якщо, навпаки, здається надмірно м’яким, просто підсипте трохи борошна.

    Вливаємо кефір і додаємо майонез. Замішуємо щільне тісто. Довго вимішувати його не потрібно, як тільки воно злиплося в єдину кулю – готово. Прибираємо тісто в холодильник на годину.

    Для начинки беремо будь-який фарш. Якщо фарш маложирний, можна додати в нього трохи тертого масла або бульйону.

    Картоплю ріжемо дрібними кубиками, додаємо до фаршу. Цибулю теж ріжемо дрібно і додаємо в загальну масу.

    Солимо, перчимо, додаємо спеції на свій смак. Якщо дозволяє час, дайте фаршу постояти годинку – він промаринується, стане ще соковитішим і ароматним.

    Тісто ділимо на дві нерівні частини. З більшої частини розкачуємо низ пирога. Цей пиріг бажано робити в формі, але можна і без неї. Кладемо пласт в форму, вирівнюю бортики.

    Викладаємо начинку, розділимо її рівномірно.

    З другої  частини тіста розкачуємо трохи тонший пласт — закриваємо ним пиріг. Защипуємо краї. Робимо зверху наколи виделкою по всій поверхні пирога. Зверху змащуємо пиріг жовтком.

    Тепер малюємо візерунок з допомогою тієї ж вилки, трохи присипаємо кунжутом. Ставимо пиріг випікатися в розігріту духовку при 180 °C на 50 хвилин.

    Смачного!

    Раніше ми писали: Легкий рецепт улюбленого десерту: тертий пиріг з варенням

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити