• UA
  • RU
  • Легкий рецепт улюбленого десерту: тертий пиріг з варенням

    01 Березня, 2024 | Новини |

    Гості уже на порозі або просто хочеться порадувати сім’ю солоденьким, витративши мінімум зусиль та грошей, тоді цей рецепт для вас. Пропонуємо легкий тертий пиріг з начинкою, яка є у багатьох із вас вдома – варенням.

    Переваг у такого пирога багато, він недорогий, але смачний та готується дуже швидко з доступних продуктів удома.

    Які продукти потрібні для тертого пирога з варення:

    • борошно – близько 3 ст.;
    • цукор – 100 г;
    • масло вершкове – 100 г;
    • ванілін – 1 г;
    • розпушувач для тіста – 1 г;
    • куряче яйце – 1 шт.;
    • варення ягідне (або будь-яке) – 1,5 ст.

    Як готувати:

    • З’єднати у мисці м’яке вершкове масло, цукор та ванілін. Перетерти їх за допомогою ложки.
    • Додати в масляно-яєчну суміш куряче яйце. Збити за допомогою міксера на крем.
    • Далі всипати борошно з розпушувачем. Борошно слід вводити поступово, у міру потреби. Змішати все міксером, а потім перейти на ручний заміс – у результаті має вийти м’яке й пластичне тісто.

    • Розділити тісто на два частини, які необхідно злегка заморозити.
    • Форму для випічки викласти пекарським пергаментом. Першу частину тіста натерти на великій тертці на дно форми. Борти пирога можна сформувати з джгутиків пісочного тіста.
    • Далі викласти варення (воно не повинно бути занадто рідким).
    • Поверх варення розподілити другий шар тертого на великій тертці підмороженого тіста. Відправити форму на 30 хвилин у розігріту до 240°С духовку (якщо пиріг тонкий – до 200-220°С).
    • Готовому пирогу потрібно дати трохи охолонути, а потім нарізати на шматочки.

     

    Смачного!

    Раніше ми писали: Смачний і ніжний оселедець: ТОП рецептів маринаду в домашніх умовах

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити