Солодкий банановий пудинг з морозивом: ідеальний десерт для літніх вечорів
Рецепт цього оригінального десерту вигадали в південних штатах Америки лише століття тому. Однак він настільки полюбився публіці, що сьогодні його подають у кафе й ресторанах по всьому світу. Викладати цей десерт гарно шарами, але й можна просто змішати всі інгредієнти в одній великій мисці
Інгредієнти:
- банани – 2 шт.;
- молоко – 320 мл;
- борошно пшеничне – 3 ст. л.;
- яйця – 2 шт.;
- печиво пісочне – 70 г;
- вершкове масло 82,5% – 1,5 ч.л.;
- цукор – 80 г;
- ванільний цукор – 2 г;
- морозиво, пломбір або крем-брюле – 100 г.
Приготування:
У невелику каструлю наливаємо молоко та насипаємо просіяне через сито борошно. За допомогою міксера збиваємо муку та молоко до повного розчинення грудочок.
Відділяємо жовтки від білків. Поміщаємо жовтки в окрему миску, додаємо звичайний та ванільний цукор. Перемішуємо. Перекладаємо цукрово-яєчну масу до суміші борошна та молока. Збиваємо до однорідної консистенції.
Ставимо каструлю на слабкий вогонь та нагріваємо суміш 2–3 хвилини, постійно помішуючи. Коли маса загусне, знімаємо каструлю з вогню. До суміші додаємо вершкове масло та перемішуємо. Чекаємо, поки суміш охолоне.
Один банан ріжемо на шматочки та перекладаємо в чашу блендера. Викладаємо частину пудингу з каструлі та подрібнюємо інгредієнти протягом кількох хвилин – до кремової консистенції. Банан, який залишився, нарізаємо кружальцями, печиво ламаємо невеличкими шматочками.
На дно креманок викладаємо банани та печиво, зверху – шар пудингу та кульку морозива. Повторюємо послідовність до повного наповнення склянок. Залишаємо пудинг у холодильнику на кілька годин.
Смачного!
Раніше ми писали:
Брауні з 3 інгредієнтів: такий десерт ви ще не куштували
Потрійне солодке задоволення: як зробити трайфл із черешнею в домашніх умовах