Святкуємо день українського сала: готуємо зимовий маринад
27 Серпня, 2024
| Богуш Дарʼя
Сало – один з українських національних продуктів, який є практично на кожному українському столі. Його люблять як і за смак, так і за корисні властивості та високий вміст вітамінів. Пропонуємо запастись замаринованим салом у банках на зиму – аби смакувати холодними сніговими вечорами. Приготуємо?
Інгредієнти (об’єм на 3 банки по 1 л):
- 2,5 кг – сала з пророслістю (підчеревина) або звичайного;
- 1 ст. л. без гірки (20 г) – солі;
- 1 пакетик (20 г) – приправи до сала.
Покроковий рецепт
- Сало нарізати на порційні шматки. Сіль змішати з приправою та добре обваляти у суміші сало.
- Укласти в банки, накрити закруточними кришками.
- Поставити у холодну духову шафу увімкнути її на 200°С і почекати, поки сало не почне "кипіти" в банках. Зменшити температуру до 120°С і запікати ще близько 1,5 години. Потім закрити кришками.
- Зберігати таке сало у банках можна у холодильнику, погребі або коморі – холодному та темному місці.
Смачного!
Це може вас зацікавити
Традиційний український хрусткий десерт – вергуни
Традиційна бездріжджова випічка отримала назву вергуни або хрустки – через свою структуру і неймовірний смак....
Підручники з картою без Криму вилучать зі шкіл та передрукують
Видавництво "Літера ЛТД" взяло на себе зобов’язання передрукувати за власний кошт підручник з української мови...
ТОП-3 поради для кращого зберігання оливкової олії
Оливкова олія – популярний інгредієнт в арсеналі чи не кожної кухні. Вона відома своїми корисними...
Український прапор замайорів на вершині світу – Евересті (ВІДЕО)
Українська альпіністка Антоніна Самойлова здійснила подвиг, підкоривши дві найвищі вершини світу – Еверест і Лхоцзе....
У Вінниці доглядальниця планувала вбивство 83-річної пенсіонерки в день її народження, щоб швидше отримати її квартиру
Підозрювана планувала придбати заборонені до вільного продажу ліки, які мали призвести до природної смерті жертви...