• UA
  • RU
  • Святкуємо день українського сала: готуємо зимовий маринад

    Сало – один з українських національних продуктів, який є практично на кожному українському столі. Його люблять як і за смак, так і за корисні властивості та високий вміст вітамінів. Пропонуємо запастись замаринованим салом у банках на зиму – аби смакувати холодними сніговими вечорами. Приготуємо?

    Інгредієнти (об’єм на 3 банки по 1 л):

    • 2,5 кг – сала з пророслістю (підчеревина) або звичайного;
    • 1 ст. л. без гірки (20 г) – солі;
    • 1 пакетик (20 г) – приправи до сала.

    Покроковий рецепт

    1. Сало нарізати на порційні шматки. Сіль змішати з приправою та добре обваляти у суміші сало.
    2. Укласти в банки, накрити закруточними кришками.
    3. Поставити у холодну духову шафу увімкнути її на 200°С і почекати, поки сало не почне “кипіти” в банках. Зменшити температуру до 120°С і запікати ще близько 1,5 години. Потім закрити кришками.
    4. Зберігати таке сало у банках можна у холодильнику, погребі або коморі – холодному та темному місці.

    Смачного!

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити