Святкуємо день українського сала: готуємо зимовий маринад
Сало – один з українських національних продуктів, який є практично на кожному українському столі. Його люблять як і за смак, так і за корисні властивості та високий вміст вітамінів. Пропонуємо запастись замаринованим салом у банках на зиму – аби смакувати холодними сніговими вечорами. Приготуємо?
Інгредієнти (об’єм на 3 банки по 1 л):
- 2,5 кг – сала з пророслістю (підчеревина) або звичайного;
- 1 ст. л. без гірки (20 г) – солі;
- 1 пакетик (20 г) – приправи до сала.
Покроковий рецепт
- Сало нарізати на порційні шматки. Сіль змішати з приправою та добре обваляти у суміші сало.
- Укласти в банки, накрити закруточними кришками.
- Поставити у холодну духову шафу увімкнути її на 200°С і почекати, поки сало не почне “кипіти” в банках. Зменшити температуру до 120°С і запікати ще близько 1,5 години. Потім закрити кришками.
- Зберігати таке сало у банках можна у холодильнику, погребі або коморі – холодному та темному місці.
Смачного!