ТОП-3 поради для кращого зберігання оливкової олії
Оливкова олія – популярний інгредієнт в арсеналі чи не кожної кухні. Вона відома своїми корисними властивостями, зокрема сквален, що міститься в ній, сприяє швидкій регенерації та відновленню шкіри. Олеїнова кислота в олії нормалізує жировий обмін в тканинах. Якщо хочете подовжити срок придатності оливкової олії, слід дотримуватись трьох наступних порад.
Пляшка з темного скла і не тримайте біля плити
Це пояснюється тим, що коли олія потрапляє на світло, вона окислюється, що, у свою чергу, змінює її смак. Тримання біля плити означає постійні температурні коливання, що не бажано для оливкової олії.
Використовуйте швидше
Через 18 місяців оливкова олія втрачає багато переваг для здоров’я, поліфенолів, а також деякі смакові якості. Тому чим швидше – тим краще.
Тримайте у прохолодному місці
Ідеальна температура зберігання оливкової олії – 15-18 градусів. Тому її можна покласти і холодильник, головне не забувайте щільно закривати кришку.