ТОП-3 правила для правильного зберігання полуниці у холодильнику
Соковита, ароматна й ніжна полуниця швидко втрачає свіжість, якщо зберігати її неправильно. Щоб насолоджуватись ягодами кілька днів після покупки, варто дотримуватись простих, але ефективних правил.
- Після покупки або збору полуниці уважно перегляньте всі ягоди. Ті, що мають ознаки псування або пошкодження, слід одразу видалити, адже вони можуть пришвидшити зіпсування решти.
- Ягоди краще зберігати у холодильнику у контейнері, куди попередньо підстелити сухий папір. Він вбиратиме зайву вологу.
- Полуницю слід мити лише безпосередньо перед подачею на стіл — обережно промити водою та ретельно обсушити.
Якщо полуницю не вдалось зберігти в оригінальному вигляді, з неї можна зробити простий сироп – додавши цукор та воду.
“Для цього в невеликій каструлі змішують цукор і воду, додають промиту і очищену від “хвостиків” полуницю, варять на повільному вогні, помішуючи. Коли сироп загуснув, значить суміш готова”, – пишуть у виданні ТСН.