Торт без випічки "Хвилинка": готується дуже легко з простих інгредієнтів
Шоколадний торт зі сметанним кремом “Хвилинка” без випічки за 15 хвилин! Дуже смачний, простий та швидкий торт, всі домашні залишаться у захваті.
Складові
Для основи:
- 300 г шоколадного печива;
- 120 г вершкового масла.
Для крему:
- 400 г сметани;
- 150 г цукру;
- 50 г борошна;
- 2 шт. яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 10 г ванільного цукру.
Приготування
Приготуємо крем: в каструлю насипаємо 150 г цукру і 50 г борошна. Перемішуємо. Сюди ж додаємо 2 яйця, перемішуємо до однорідності. В цю масу вливаємо 400 мл сметани 20% жирності.
Ставимо каструлю з кремом на вогонь, постійно перемішуючи.
Коли крем загусне та почне кипіти, варимо ще 1-2 хвилини, та знімаємо з вогню.
Щоб швидше наш крем охолонув, потрібно поставити в більшу каструлю з холодною водою і періодично перемішувати.
Поки крем охолоджується, приготуємо основу для торта: в чашу блендера викладаємо шоколадне печиво, його потрібно подрібнити до стану крихти. Викладаємо крихту в миску, вливаємо розтоплене вершкове масло та перемішуємо.
В роз’ємну форму ставимо на бортики плівку, щоб потім було легше дістати наш торт.
Відсипаємо третину крихти для посипки торта зверху. Решту печива викладаємо на дно та бортики форми. Добре все приминаємо спершу ложкою, пізніше можна використати склянку. Висота бортиків приблизно 3 см. Ставимо основу для торта в холодильник, поки завершимо приготування крему.
Готуємо крем: в миску викладаємо 100 г м’якого масла та ванільний цукор. Збиваємо міксером 1-2 хвилини до посвітління масла.
Також, злегка збиваємо міксером остиглий заварний крем. До збитого масла додаємо крем та збиваємо ще раз все разом. Крем готовий.
Викладаємо крем у форму з печивом. Заповнюємо зверху торт крихтою, яку ми відклали. Все гарненько розрівнюємо ложкою.
Накриваємо форму плівкою та відправляємо в холодильник на 3-4 години для стабілізації крему. Можна залишити на всю ніч. Виходить дуже ніжний та смачний торт.
Насолоджуйтесь, смачного!