Традиційний український хрусткий десерт – вергуни

08 Вересня, 2024 |

Традиційна бездріжджова випічка отримала назву вергуни або хрустки – через свою структуру і неймовірний смак. Вперше рецепт цього десерту згадується у  кулінарному збірнику "Практична кухня" невістки Івана Франка Ольги. Традиційно тісто різали ромбами, всередині робили надріз і завертали всередину надрізу. Приготуємо?

Інгредієнти:

  • сметана – 150 мл;
  • йогурт або кефір – 150 мл;
  • масло – 25 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 50 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • борошно – 350-400 г;
  • олія для смаження – 0,5 л;
  • цукрова пудра для посипання.

Покроковий рецепт

  1. Яйце збити з цукром. До просіяного борошнавливати сметану, кефір, розтоплене масло та збиті яйця. Замісити тісто та лишити на 30 хв.
  2. Тісто тонко розкачати та нарізати на смужки. Посередині кожної зробити невеликий розріз і просунути у цей розріз один кінець тіста.
  3. У розігріту олію вкидати вергуни, обертати, обсмажити до золотистої скоринки.
  4. Готові хрустки присипати цукровою пудрою.
Фото: BBC Ukraine
Фото: BBC Ukraine

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити