• UA
  • RU
  • Традиційний український хрусткий десерт – вергуни

    08 Вересня, 2024 | Новини Рецепти |

    Традиційна бездріжджова випічка отримала назву вергуни або хрустки – через свою структуру і неймовірний смак. Вперше рецепт цього десерту згадується у  кулінарному збірнику “Практична кухня” невістки Івана Франка Ольги. Традиційно тісто різали ромбами, всередині робили надріз і завертали всередину надрізу. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • сметана – 150 мл;
    • йогурт або кефір – 150 мл;
    • масло – 25 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • цукор – 50 г;
    • ванільний цукор – 1 пакетик;
    • розпушувач – 1 ч. л.;
    • борошно – 350-400 г;
    • олія для смаження – 0,5 л;
    • цукрова пудра для посипання.

    Покроковий рецепт

    1. Яйце збити з цукром. До просіяного борошнавливати сметану, кефір, розтоплене масло та збиті яйця. Замісити тісто та лишити на 30 хв.
    2. Тісто тонко розкачати та нарізати на смужки. Посередині кожної зробити невеликий розріз і просунути у цей розріз один кінець тіста.
    3. У розігріту олію вкидати вергуни, обертати, обсмажити до золотистої скоринки.
    4. Готові хрустки присипати цукровою пудрою.
    Фото: BBC Ukraine
    Фото: BBC Ukraine

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити