Універсальна страва: фарширована картопля з грибами
Класичні інгредієнти, швидкість у приготуванні і мінімальна кількість часу – це точно про цей рецепт фаршированої картоплі з грибами. Приготуємо?
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт.;
- гриби (печериці або маслюки) – 250 г;
- шинка – 200 г;
- сир плавлений (можна замінити сметаною або вершками) – 400 г;
- кукурудза консервована – 100 г;
- зелений горошок – 100 г;
- перець, сіль та зелень до смаку.
Покроковий рецепт
- Картоплі гарно помити, розрізати навпіл. Між половинками покласти шматочок масла, завернути у фольгу і випікати так до повної готовності 40-45 хвилин.
- Для першої начинки дрібно нарізаємо шинку, додаємо кукурудзу, сир та перемішуємо.
- Для другої начинки гриби ріжемо на невеликі шматочки й трохи підсмажуємо їх. Замість консервованого горошку для начинки можна взяти молодий горошок, попередньо опустивши його в окріп на 2 хвилини. Гриби з’єднуємо з сиром, зеленим горошком і перемішуємо.
- З половинок картоплі трохи виймаємо ложкою серединки, які перемішуємо з начинками і викладаємо у картоплі.
Смачного!