Вдома завжди смачніше! Легкий рецепт домашнього майонезу

Експерти звичайно розвіюють міфи про шкоду магазинних соусів, в тому числі і майонезу. Варто визнати, що смак домашього перемагає, неважливо чи він є складовою соусу, чи як самостійний інгредієнт. Насправді ж, домашній майонез готується швидко і до нього можна комбінувати різні смаки. Ділимось класичним рецептом нижче.

Інгредієнти:

  • 1 шт яєчний жовток;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • ст л лимонного соку;
  • 200 мл соняшникової олії;
  • за смаком солі;
  • щіпка цукру;

Декілька хитрощів перед приготуванням

  • Яйця повинні бути кімнатної температури. Вийміть їх з холодильника заздалегідь, приблизно за годину до.
  • Задля смаку можете змішати декілька різних олій, наприклад, додати трохи оливкової для більш вишуканого смаку.
  • Домашній майонез не містить консервантів, тому тримайте його в холодильнику та використовуйте протягом 3-5 днів. З такою кількістю інгредієнтів як в рецепті вийде 10 порцій.
  • Для кращого перемішування візьміть блендер або міксер.

Час готувати

  1. Замішуємо разом жовток, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор та перець.
  2. Поступово і потихеньку вливаємо олію, паралельно збиваючи блендером або міксером.
  3. Вимішуємо суміш до знайомої нам консистенції майонезу.
  4. Спробувати та при необхідності додати сіль чи лимонний сік. Для смаку також можна додати часник або різні трави, спеції.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити