Вдома завжди смачніше! Легкий рецепт домашнього майонезу
Експерти звичайно розвіюють міфи про шкоду магазинних соусів, в тому числі і майонезу. Варто визнати, що смак домашього перемагає, неважливо чи він є складовою соусу, чи як самостійний інгредієнт. Насправді ж, домашній майонез готується швидко і до нього можна комбінувати різні смаки. Ділимось класичним рецептом нижче.
Інгредієнти:
- 1 шт яєчний жовток;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 1 ст л лимонного соку;
- 200 мл соняшникової олії;
- за смаком солі;
- щіпка цукру;
Декілька хитрощів перед приготуванням
- Яйця повинні бути кімнатної температури. Вийміть їх з холодильника заздалегідь, приблизно за годину до.
- Задля смаку можете змішати декілька різних олій, наприклад, додати трохи оливкової для більш вишуканого смаку.
- Домашній майонез не містить консервантів, тому тримайте його в холодильнику та використовуйте протягом 3-5 днів. З такою кількістю інгредієнтів як в рецепті вийде 10 порцій.
- Для кращого перемішування візьміть блендер або міксер.
Час готувати
- Замішуємо разом жовток, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор та перець.
- Поступово і потихеньку вливаємо олію, паралельно збиваючи блендером або міксером.
- Вимішуємо суміш до знайомої нам консистенції майонезу.
-
Спробувати та при необхідності додати сіль чи лимонний сік. Для смаку також можна додати часник або різні трави, спеції.
Смачного!