• UA
  • RU
  • Відомий львівський пляцок: готуємо “Скубанець”

    У цього пляцка своя особлива назва – “скубанцем” його називають через неймовірну ніжність та м’якість, тісто відстібується  просто руками. Приготуємо?

    Інгредієнти для тіста:

    • борошно – 400 г;
    • масло вершкове (холодне) – 200 г;
    • розпушувач – 10 г;
    • жовтки – 5 шт;
    • цукор – 200 г;
    • какао – 20 г.

    Інгредієнти для начинки:

    • горіхи – 150 г;
    • яблука – 250 г;
    • вишні – 100 г;
    • родзинки – 100 г.

    Інгредієнти для білкової маси:

    • білки яєчні – 5 шт;
    • цукор – 150 г;
    • кисіль – 40 г.

    Покроковий рецепт

    1. До масла додати борошно та розпушувач. Перетерти до стану крихти, додати цукор та жовтки.
    2. Тісто поділити на дві частини, до однієї з них додати какао. Тепер кожен зі шматочків тіста ділимо на три – щоб в кінці вийшло шість.
    3. Для білкової маси: разом замішуємо білки, цукор та кисіль – взбиваємо міксером до пухкої маси.
    4. У форму для випікання відщипуємо по одному шматочку з двох видів тіста. Заливаємо половиною білкової маси, висипаємо зверху горіхи, родзинки, вишні та яблука.
    5. Так повторюємо у три шари.
    6. Випікати пляцок 60 хвилин при температурі у 160 градусів.

    Смачного!

     

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити