Відомий львівський пляцок: готуємо "Скубанець"

27 Серпня, 2024 |

У цього пляцка своя особлива назва – "скубанцем" його називають через неймовірну ніжність та м’якість, тісто відстібується  просто руками. Приготуємо?

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 400 г;
  • масло вершкове (холодне) – 200 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • жовтки – 5 шт;
  • цукор – 200 г;
  • какао – 20 г.

Інгредієнти для начинки:

  • горіхи – 150 г;
  • яблука – 250 г;
  • вишні – 100 г;
  • родзинки – 100 г.

Інгредієнти для білкової маси:

  • білки яєчні – 5 шт;
  • цукор – 150 г;
  • кисіль – 40 г.

Покроковий рецепт

  1. До масла додати борошно та розпушувач. Перетерти до стану крихти, додати цукор та жовтки.
  2. Тісто поділити на дві частини, до однієї з них додати какао. Тепер кожен зі шматочків тіста ділимо на три – щоб в кінці вийшло шість.
  3. Для білкової маси: разом замішуємо білки, цукор та кисіль – взбиваємо міксером до пухкої маси.
  4. У форму для випікання відщипуємо по одному шматочку з двох видів тіста. Заливаємо половиною білкової маси, висипаємо зверху горіхи, родзинки, вишні та яблука.
  5. Так повторюємо у три шари.
  6. Випікати пляцок 60 хвилин при температурі у 160 градусів.

Смачного!

 

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити