Відомий львівський пляцок: готуємо “Скубанець”
У цього пляцка своя особлива назва – “скубанцем” його називають через неймовірну ніжність та м’якість, тісто відстібується просто руками. Приготуємо?
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 400 г;
- масло вершкове (холодне) – 200 г;
- розпушувач – 10 г;
- жовтки – 5 шт;
- цукор – 200 г;
- какао – 20 г.
Інгредієнти для начинки:
- горіхи – 150 г;
- яблука – 250 г;
- вишні – 100 г;
- родзинки – 100 г.
Інгредієнти для білкової маси:
- білки яєчні – 5 шт;
- цукор – 150 г;
- кисіль – 40 г.
Покроковий рецепт
- До масла додати борошно та розпушувач. Перетерти до стану крихти, додати цукор та жовтки.
- Тісто поділити на дві частини, до однієї з них додати какао. Тепер кожен зі шматочків тіста ділимо на три – щоб в кінці вийшло шість.
- Для білкової маси: разом замішуємо білки, цукор та кисіль – взбиваємо міксером до пухкої маси.
- У форму для випікання відщипуємо по одному шматочку з двох видів тіста. Заливаємо половиною білкової маси, висипаємо зверху горіхи, родзинки, вишні та яблука.
- Так повторюємо у три шари.
- Випікати пляцок 60 хвилин при температурі у 160 градусів.
Смачного!