Встигніть до кінця сезону: домашній абрикосовий пиріг
До кінця абрикосового сезону залишається зовсім мало часу, а приготувати щось з сезонних фруктів обов’язково треба! Пропонуємо рецепт домашнього абрикосового пирога. Приготуємо?
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт;
- цукор – 100 г;
- сіль – дрібка за смаком;
- ванільний цукор – 1 ч.л.;
- олія – 70 мл;
- сметана – 130 г;
- борошно – 220 г;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- абрикоси – 350 г.
Інгредієнти для крихти:
- борошно – 50 г;
- цукор – 50 г;
- вершкове масло (охолоджене) – 50 г.
Покроковий рецепт
- Яйця збити з ванільним та звичайним цукром, додати сіль та сметану.
- Борошно з розпушувачем просіюємо до яєчної суміші. Замішуємо тісто.
- Абрикоси почистити, видалити кісточки та шкірку. Нарізати частинками.
- Тісто у формі для випікання розпоідлити рівним шаром і викласти абрикоси.
- Змішуємо за допомогою міксера чи блендера борошно з цукром і холодним маслом. Цю крихту висипаємо зверху абрикос.
- Випікати 40 хвилин при температурі у 180 градусів.
Смачного!