Встигніть до кінця сезону: домашній абрикосовий пиріг

18 Серпня, 2024 |

До кінця абрикосового сезону залишається зовсім мало часу, а приготувати щось з сезонних фруктів обов’язково треба! Пропонуємо рецепт домашнього абрикосового пирога. Приготуємо?

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – дрібка за смаком;
  • ванільний цукор – 1 ч.л.;
  • олія – 70 мл;
  • сметана – 130 г;
  • борошно – 220 г;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • абрикоси – 350 г.

Інгредієнти для крихти:

  • борошно – 50 г;
  • цукор – 50 г;
  • вершкове масло (охолоджене) – 50 г.

Покроковий рецепт

  1. Яйця збити з ванільним та звичайним цукром, додати сіль та сметану.
  2. Борошно з розпушувачем просіюємо до яєчної суміші. Замішуємо тісто.
  3. Абрикоси почистити, видалити кісточки та шкірку. Нарізати частинками.
  4. Тісто у формі для випікання розпоідлити рівним шаром і викласти абрикоси.
  5. Змішуємо за допомогою міксера чи блендера борошно з цукром і холодним маслом. Цю крихту висипаємо зверху абрикос.
  6. Випікати 40 хвилин при температурі у 180 градусів.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Лівобережжя Кам’янського у вихідний осінній день (фото)

Вже другий тиждень осінь панує у рідному місті. Всі помітили як дерева змінили своє вбрання...

Театралізована екскурсія "Верхньою колонією": подорож у минуле Кам’янського

Вечором, 11 вересня, на Соборній площі можна побачити панянок під парасольками, продавців гарячої випічки та...

Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)

Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...

Нове рішення для класичного рецепту: шарлотка на кефірі

Легкий і зрозумілий всім рецепт простої шарлотки можна покращити, якщо використовувати кефір для тіста пирога....

Фруктово-сирна закуска: сендвіч з малиною та брі

Цікавий сніданок або ж чудове гастрономічна закуска до вашої вечері – це про поєднання малини...