Вибухове поєднання смаків: груша, запечена з сиром і горішками
Чи запікають груші? Звичайно – так! Тому що смак і аромат груш запечених в духовці, як самих по собі, так і з різними наповнювачами просто неперевершений. Їх солодкий смак, самим неймовірним чином поєднується як з солодкими наповнювачами, так і з таким непередбачуваним продуктом як сир.
У Франції є одне прислів’я: "Бог ніколи не створював шлюб настільки вдалим, як шлюб між грушею та сиром".
Пропонуємо вам легкий рецепт незвичайного десерту.
Інгредієнти:
- груші – 3-5 шт.;
- м’який вершковий сир або сир із пліснявою – 100 г;
- вершкове масло – 1 ст.л.;
- волоські горіхи – 30 г;
- мед – 30 г.
Приготування:
- Форму змастити вершковим маслом.
- Груші розрізати навпіл. Вирізати серцевину, вийняти частину м’якуша, надрізати спинку груш, щоб вони стали стійкими.
- Для того, щоб груші не темніли, можна збризкати їх лимоном, проте з’явиться невелика кислинка.
- Викласти половинки груш у змащену форму.
- М’якуш груш дрібно нарізати, додати м’який сир та подрібнені волоські горіхи. Змішати м’якуш груш, сир та горіхи, наповнити сумішшю половинки.
- Полити зверху медом, орієнтовно по пів чайної ложки на одну половинку груші. Якщо маєте алергію на мед, то замініть цукром, але додайте відразу у начинку.
- Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин.
Смачного!
А поєднати цей десерт можете із трав’яним чаєм, який захистить вас від застуди.