Винні лайфхаки від експерта: як підсилити смак
Спеціаліст з алкоголю ділиться винними хаками, які допоможуть підсилити смак червоних та білих вин і залишити враження на гостей.
Експерт по вину розповіла про правило, яке допоможе правильно пити вино. Зберігати біле у холодильнику, а червоне у шафі – такі правила, за якими слідують багато з нас, коли мова йде про вино. Проте один із експертів стверджує, що насправді ми все робимо неправильно і вказує на те, що її "лайфхак 20/20" варто використовувати, щоб отримати ідеальний смак.
Хізер Муріелло, фахівець з алкоголю з Нью-Йорка, поділилася правилом 20/20.
"Охолодьте червоне вина у холодильнику за 20 хвилин до подачі, щоб розкрити їх складні аромати, а білим дайте відпочити у холодильнику протягом 20 хвилин, щоб розкрити їх повний букет і яскраву кислотність", – цитує експерта видання Mirror.
За думкою Wine Folly, червоні та білі вина відрізняються не лише кольором і сортом винограду, але й складом. Це відбувається завдяки різним процесам створення: червоні бродяться разом із шкіркою та кісточками винограду, а білі зазвичай пресуються без цих компонентів.
Кісточки та шкірка додають до червоного вина цілий ряд вітамінів та мінералів, яких у білому вині просто немає. До них відносяться приблизно 1% вітаміну К та 3% вітаміну B2, хоча це може варіюватися залежно від пляшки та марки.
У червоних винах також більше танінів – хімічних сполук, що містяться переважно в рослинах, які можуть надавати напою гіркий смак або відчуття "сухості". Занадто довге зберігання вина у холодильнику може вплинути на структуру цих танінів і, в свою чергу, зробити їх гіркоту більш виразною, що часто буває небажаним у екстремальних ситуаціях.
Можливо, саме тому Хізер рекомендує використовувати "хак 20/20" – щоб трохи підсилити сухість і смак, перед тим як зробити перший ковток.