• UA
  • RU
  • Винні лайфхаки від експерта: як підсилити смак

    23 Квітня, 2024

    Спеціаліст з алкоголю ділиться винними хаками, які допоможуть підсилити смак червоних та білих вин і залишити враження на гостей.

    Винні лайфхаки від експерта: як підсилити смак / Фото з інтернету

    Експерт по вину розповіла про правило, яке допоможе правильно пити вино. Зберігати біле у холодильнику, а червоне у шафі – такі правила, за якими слідують багато з нас, коли мова йде про вино. Проте один із експертів стверджує, що насправді ми все робимо неправильно і вказує на те, що її «лайфхак 20/20» варто використовувати, щоб отримати ідеальний смак.

    Винні лайфхаки від експерта: як підсилити смак / Фото з інтернету

    Хізер Муріелло, фахівець з алкоголю з Нью-Йорка, поділилася правилом 20/20.

    «Охолодьте червоне вина у холодильнику за 20 хвилин до подачі, щоб розкрити їх складні аромати, а білим дайте відпочити у холодильнику протягом 20 хвилин, щоб розкрити їх повний букет і яскраву кислотність», – цитує експерта видання Mirror.

    Винні лайфхаки від експерта: як підсилити смак / Фото з інтернету

    За думкою Wine Folly, червоні та білі вина відрізняються не лише кольором і сортом винограду, але й складом. Це відбувається завдяки різним процесам створення: червоні бродяться разом із шкіркою та кісточками винограду, а білі зазвичай пресуються без цих компонентів.

    Кісточки та шкірка додають до червоного вина цілий ряд вітамінів та мінералів, яких у білому вині просто немає. До них відносяться приблизно 1% вітаміну К та 3% вітаміну B2, хоча це може варіюватися залежно від пляшки та марки.

    Винні лайфхаки від експерта: як підсилити смак / Фото з інтернету

    У червоних винах також більше танінів – хімічних сполук, що містяться переважно в рослинах, які можуть надавати напою гіркий смак або відчуття «сухості». Занадто довге зберігання вина у холодильнику може вплинути на структуру цих танінів і, в свою чергу, зробити їх гіркоту більш виразною, що часто буває небажаним у екстремальних ситуаціях.

    Можливо, саме тому Хізер рекомендує використовувати «хак 20/20» – щоб трохи підсилити сухість і смак, перед тим як зробити перший ковток.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Декоративно-прикладне мистецтво з теплом душі: у музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка «Світ Божий як Великдень»

    У Музеї історії міста Кам’янське відбулося відкриття Всеукраїнської Великодньої виставки «Світ Божий як Великдень». Свої...

    Пожежна безпека під час Великодня: звернення надзвичайників до кам’янчан

    Наближається велике свято – Великдень або ж Воскресіння Христове! На Великодні свята відбуватимуться богослужіння у...

    2 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    2 травня в Україні день запобігання булінгу. У вірян – Великий четвер (Страсний тиждень). Іменини...

    Не лише казкарі: в Польщі знайшли книги братів Грімм, загублені під час Другої Світової війни

    Брати Якоб і Вільгельм Грімм відомі своїми казками, які увійшли в канон літератури. Проте майже...

    Як пофарбувати яйця: 7 традиційних і неординарних способів

    Під час підготовки до великого свята важливо не забути про один із головних атрибутів. Великодні розписи...