• UA
  • RU
  • Які продукти варто обережніше вживати у спеку

    27 Липня, 2024 | Новини |

    За перші п’ять місяців в Україні зафіксовано більше 20 тисяч випадків гострих кишкових інфекцій, серед них на Дніпропетровщині – 1 721 випадок. Збудники таких інфекцій найчастіше містяться у сирій їжі тваринного походження, немитих фруктах та овочах. Міністерство охорони здоров’я нагадує про правила уникнення гострих інфекцій у теплу пору року.

    Якщо в загалом дивитись на список продуктів, то більшість овочів та фруктів можуть зберігатись і без холодильника. Але варто пам’ятати і загальні правила гігієни:

    • дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки та продукти;
    • не споживати продукти, що зберігалися з порушенням умов зберігання;
    • мити фрукти та овочі чистою водою перед приготуванням;
    • ретельно обробляти продукти з м’яса та риби.

    Також МОЗ закликають до заходів уникнення гострих кишкових інфекцій: купуйте  продукти у відведених для цього місцях з певними умовами, ретельно просмажуйте все що готуєте (не менше 70°C), у разі тривалої відсутності електроенергії не вживайте продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.

    “Страви робіть якомога простішими з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти”, – акцентують у міністерстві.

    Фото: iStock
    Фото: iStock

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити