Які продукти варто обережніше вживати у спеку
За перші п’ять місяців в Україні зафіксовано більше 20 тисяч випадків гострих кишкових інфекцій, серед них на Дніпропетровщині – 1 721 випадок. Збудники таких інфекцій найчастіше містяться у сирій їжі тваринного походження, немитих фруктах та овочах. Міністерство охорони здоров’я нагадує про правила уникнення гострих інфекцій у теплу пору року.
Якщо в загалом дивитись на список продуктів, то більшість овочів та фруктів можуть зберігатись і без холодильника. Але варто пам’ятати і загальні правила гігієни:
- дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки та продукти;
- не споживати продукти, що зберігалися з порушенням умов зберігання;
- мити фрукти та овочі чистою водою перед приготуванням;
- ретельно обробляти продукти з м’яса та риби.
Також МОЗ закликають до заходів уникнення гострих кишкових інфекцій: купуйте продукти у відведених для цього місцях з певними умовами, ретельно просмажуйте все що готуєте (не менше 70°C), у разі тривалої відсутності електроенергії не вживайте продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.
“Страви робіть якомога простішими з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти”, – акцентують у міністерстві.