Їжте кукурудзу! Чому вона корисна і що з неї приготувати

22 Липня, 2024 | Новини |

Липневий сезон кукурудзи не оминає містян і цього року. Окрім того що звичайна варена вона неймовірна смачна, до того ж асоціюється з приємним відпочинком на морі, вона надзвичайно корисна. Далі розповідаємо чому і що оригінального приготувати з кукурудзи.

Чому така корисна?

Доступна для всіх за ціною у 15-20 грн за качан кукурудза містить багато вітамінів групи B, Е, А, РР. Група В відповідає за вироблення енергії, підтримка ментального та емоційного здоров’я. Група Е мають антиоксидантну властивість. Група А сприяє нормальному обміну речовин, росту нових клітин та уповільнює процес старіння. Група РР або Нікотинова кислота – стимулює обмінні процеси в шкірі, активізує мікроциркуляцію крові, має протизапальну, кератолітичну та антисеборейну дії.

Тому, якщо їсти кукурудзу, то:

  • знизиться рівень артеріального тиску;
  • позитивно вплинуть на здоров’я очей та зору;
  • покращиться здоров’я печінки, шкіри та волосся.

Що приготувати з кукурудзи?

Її можна додавати до вівсяної каші, до салатів, супів, закусок та запіканок. Пропонуємо вам рецепт солоних млинців з кукурудзою.

Інгредієнти:

  • борошно кукурудзяне – 0,5 скл;
  • розпушувач – 2 ч.л.;
  • сіль – 0,5 ч.л.;
  • вершкове масло – 2 ст.л.;
  • перець за смаком;
  • зелена цибуля – 1 ст.л.;
  • пшеничне борошно – 1,5 скл;
  • яйця – 1 шт;
  • молоко – 1,75 скл;
  • кріп – 1 ст.л.;
  • подрібнена кукурудза – 1,5 скл.
  1. Змішуємо всі види борошна і розпушувач.
  2. Окремо змішати яйце, сіль, перець, молоко та розтоплене вершкове масло.
  3. Додаємо подрібнену зелень, потім борошно. Перемішуємо.
  4. Додаємо кукурудзу і залишаємо на 10-15 хвилин.
  5. Смажимо оладки і смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити