• UA
  • RU
  • Їжте кукурудзу! Чому вона корисна і що з неї приготувати

    22 Липня, 2024 | Новини |

    Липневий сезон кукурудзи не оминає містян і цього року. Окрім того що звичайна варена вона неймовірна смачна, до того ж асоціюється з приємним відпочинком на морі, вона надзвичайно корисна. Далі розповідаємо чому і що оригінального приготувати з кукурудзи.

    Чому така корисна?

    Доступна для всіх за ціною у 15-20 грн за качан кукурудза містить багато вітамінів групи B, Е, А, РР. Група В відповідає за вироблення енергії, підтримка ментального та емоційного здоров’я. Група Е мають антиоксидантну властивість. Група А сприяє нормальному обміну речовин, росту нових клітин та уповільнює процес старіння. Група РР або Нікотинова кислота – стимулює обмінні процеси в шкірі, активізує мікроциркуляцію крові, має протизапальну, кератолітичну та антисеборейну дії.

    Тому, якщо їсти кукурудзу, то:

    • знизиться рівень артеріального тиску;
    • позитивно вплинуть на здоров’я очей та зору;
    • покращиться здоров’я печінки, шкіри та волосся.

    Що приготувати з кукурудзи?

    Її можна додавати до вівсяної каші, до салатів, супів, закусок та запіканок. Пропонуємо вам рецепт солоних млинців з кукурудзою.

    Інгредієнти:

    • борошно кукурудзяне – 0,5 скл;
    • розпушувач – 2 ч.л.;
    • сіль – 0,5 ч.л.;
    • вершкове масло – 2 ст.л.;
    • перець за смаком;
    • зелена цибуля – 1 ст.л.;
    • пшеничне борошно – 1,5 скл;
    • яйця – 1 шт;
    • молоко – 1,75 скл;
    • кріп – 1 ст.л.;
    • подрібнена кукурудза – 1,5 скл.
    1. Змішуємо всі види борошна і розпушувач.
    2. Окремо змішати яйце, сіль, перець, молоко та розтоплене вершкове масло.
    3. Додаємо подрібнену зелень, потім борошно. Перемішуємо.
    4. Додаємо кукурудзу і залишаємо на 10-15 хвилин.
    5. Смажимо оладки і смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити