Їжте кукурудзу! Чому вона корисна і що з неї приготувати
Липневий сезон кукурудзи не оминає містян і цього року. Окрім того що звичайна варена вона неймовірна смачна, до того ж асоціюється з приємним відпочинком на морі, вона надзвичайно корисна. Далі розповідаємо чому і що оригінального приготувати з кукурудзи.
Чому така корисна?
Доступна для всіх за ціною у 15-20 грн за качан кукурудза містить багато вітамінів групи B, Е, А, РР. Група В відповідає за вироблення енергії, підтримка ментального та емоційного здоров’я. Група Е мають антиоксидантну властивість. Група А сприяє нормальному обміну речовин, росту нових клітин та уповільнює процес старіння. Група РР або Нікотинова кислота – стимулює обмінні процеси в шкірі, активізує мікроциркуляцію крові, має протизапальну, кератолітичну та антисеборейну дії.
Тому, якщо їсти кукурудзу, то:
- знизиться рівень артеріального тиску;
- позитивно вплинуть на здоров’я очей та зору;
- покращиться здоров’я печінки, шкіри та волосся.
Що приготувати з кукурудзи?
Її можна додавати до вівсяної каші, до салатів, супів, закусок та запіканок. Пропонуємо вам рецепт солоних млинців з кукурудзою.
Інгредієнти:
- борошно кукурудзяне – 0,5 скл;
- розпушувач – 2 ч.л.;
- сіль – 0,5 ч.л.;
- вершкове масло – 2 ст.л.;
- перець за смаком;
- зелена цибуля – 1 ст.л.;
- пшеничне борошно – 1,5 скл;
- яйця – 1 шт;
- молоко – 1,75 скл;
- кріп – 1 ст.л.;
- подрібнена кукурудза – 1,5 скл.
- Змішуємо всі види борошна і розпушувач.
- Окремо змішати яйце, сіль, перець, молоко та розтоплене вершкове масло.
- Додаємо подрібнену зелень, потім борошно. Перемішуємо.
- Додаємо кукурудзу і залишаємо на 10-15 хвилин.
- Смажимо оладки і смачного!