Готуємо окрошку за оригінальним рецептом, який здивує свіжим смаком
У спекотні літні дні зазвичай не хочеться гарячих наваристих борщів або супів, тому багато хто віддає перевагу легким холодним першим стравам, таким як холодник або окрошка.
Як приготувати класичну окрошку на кефірі, здається, відомо кожному. Ми ж пропонуємо поекспериментувати. Сьогодні поділимось оригінальним рецептом цієї літньої страви на газованій воді з айраном.
Інгредієнти:
- яйця — 3 шт.
- свіжий огірок — 125 гр.
- варене м’ясо або ковбаса — 250 гр.
- редис — 125 гр.
- картопля — 125 гр.
- зелень — 30 гр.
- гірчиця — 1 ст.л.
- хрін — 1 ст.л.
- сіль, перець, цукор — за смаком
- айран — 500 мл.
- сильногазована вода — 250-500 мл.
Спосіб приготування:
Яйця відварюємо круто. Яєчні білки натираємо на великій тертці або ріжемо дрібними кубиками.
Огірки і редис ретельно миємо, просушуємо і подрібнюємо.
М’ясо та картоплю відварюємо, охолоджуємо й дрібно нарізаємо.
Вимиту та висушену зелень (кріп, петрушка) також подрібнюємо.
Беремо глибоку тарілку-капелюх з широкими бортами і обережно ложкою викладаємо всі інгредієнти, не змішуючи їх між собою.
В окремій мисці розтираємо яєчні жовтки, додаємо гірчицю, хрін, сіль, перець і трохи цукру. Вливаємо айран, мінеральну воду і добре перемішуємо вінчиком.
Отриманою сумішшю заливаємо овочі та насолоджуємося смачною, легкою та освіжаючою стравою.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram