• UA
  • RU
  • Готуємо смачні домашні пиріжечки на пательні

    Інгредієнти

    1. 750 г борошна.
    2. 600 мл теплої води (або молока, або сироватки)
    3. 1 пакетик сухих дріжджів.
    4. 1 ч.л. солі.
    5. 1,5 ст.л цукру
    6. 2 ст.л соняшникової олії.

    Начинка – на вибір

    Інструкція з приготування

    Крок 1

    Змішайте 750 г борошна та 600 мл теплої води (або молока, або сироватки).

    Крок 2

    Розведіть дріжджі з цукром у невеликій кількості теплої води і залиште на 10 хвилин. Додайте до решти води сіль, підійшлі дріжджі і просіяне борошно. Замісіть м’яке і еластичне тісто (це дуже важливо, якщо ви хочете отримати пухкі і ніжні пиріжки). Місіть протягом 7 хвилин, за 2 хвилини до закінчення замісу додайте рослинну олію.

    Крок 3

    Прикрийте рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин.

    Крок 4

    Потім перекладіть на стіл, змащений рослинною олією, відріжте шматок, розкачайте в довгий ковбасу, наріжте на однакові частини. Кожну розкачайте в тонку лепешку товщиною 5 мм, покладіть начинку і зліпіть краї. Кладіть пиріжки на столі швом донизу, поки вони не потраплять на сковорідку. Можна перед смаженням дати пиріжкам підійти на 20 хвилин

    Крок 5

    Смажте у великій кількості рослинної олії на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки.

    Смачного

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити