Готуємо смачні домашні пиріжечки на пательні
Інгредієнти
- 750 г борошна.
- 600 мл теплої води (або молока, або сироватки)
- 1 пакетик сухих дріжджів.
- 1 ч.л. солі.
- 1,5 ст.л цукру
- 2 ст.л соняшникової олії.
Начинка – на вибір
Інструкція з приготування
Крок 1
Змішайте 750 г борошна та 600 мл теплої води (або молока, або сироватки).
Крок 2
Розведіть дріжджі з цукром у невеликій кількості теплої води і залиште на 10 хвилин. Додайте до решти води сіль, підійшлі дріжджі і просіяне борошно. Замісіть м’яке і еластичне тісто (це дуже важливо, якщо ви хочете отримати пухкі і ніжні пиріжки). Місіть протягом 7 хвилин, за 2 хвилини до закінчення замісу додайте рослинну олію.
Крок 3
Прикрийте рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин.
Крок 4
Потім перекладіть на стіл, змащений рослинною олією, відріжте шматок, розкачайте в довгий ковбасу, наріжте на однакові частини. Кожну розкачайте в тонку лепешку товщиною 5 мм, покладіть начинку і зліпіть краї. Кладіть пиріжки на столі швом донизу, поки вони не потраплять на сковорідку. Можна перед смаженням дати пиріжкам підійти на 20 хвилин
Крок 5
Смажте у великій кількості рослинної олії на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки.
Смачного