• UA
  • RU
  • Грибний сезон стартував: що необхідно знати, аби не отруїтися?

    За вікном ласкаве сонечко, а отже, час встати з дивану та активно провести ці вихідні. Тому одягаємо чоботи, щоб захистити себе від плазунів, та крокуємо до лісу по грибочки.

    Пам’ятайте, що не всі гриби можна їсти. На Дніпропетровщині налічується понад 80 видів небезпечних: мухомори, бліда поганка, сморчки та інші.

    Топовими місцями для збору в регіоні знавці вважають Царичанку, Шульгівку, Самарський бір та Приорілля.

    Якщо ви не впевнені, їстівні гриби чи ні, то краще не брати їх. Навіть якщо у кошику вдома ви знайшли один неїстівний гриб, то краще викинути всі.

    Гриби повинні проходити кілька ступенів термічної обробки. Якщо ж ви відчуваєте, що отруїлися грибами, слід випити сорбент, який забере токсини, пити багато рідини і якомога швидше їхати в лікарню. При отруєнні грибами не можна зволікати, адже це може призвести до летального наслідку.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити