Існує безліч способів приготування кабачків, але сьогодні український майстер кулінарії
– Євген Клопотенко ділиться неперевершеним рецептом апетитної закуски.
"Приємний хрускіт паніровки і легка кислота лимона обов’язково сподобаються вам і вашим близьким, тому дуже раджу приготувати велику порцію", – запевняє Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
- 2 шт. Кабачок
- 70 г Панірувальні сухарі
- 50 г Сир твердий
- 1 шт. Яйце (жовток)
- 70 г Борошно
- 1 дрібка Сушений кріп
- 1/2 шт. Лимон (часточка або трохи лимонного соку)
- 3 ст. л. Олія соняшникова
- 20 мл Вода
Приготування:
Крок 1. Кабачки (2 шт.) помийте і наріжте на стіки – прямокутники, розміром приблизно із вказівний палець.
Крок 2. Приготуйте паніровку. Просійте в миску 100 г борошна. Умочіть шматочки кабачків спочатку в борошно.
Крок 3. Візьміть один жовток, додайте до нього приблизно 20 мл води і перемішайте. Потім умочіть кабачки в яйце.
Крок 4. Натріть на тертці 50 г сиру і змішайте його зі 100 г панірувальних сухарів, умочіть кабачки в сухарі. Зробіть відразу багато заготовок, щоб одночасно викласти їх на пательню.
Крок 5. Розігрійте пательню з олією (3 ст. л.) і обсмажте кабачки в паніровці по 2 хвилини з кожного боку або до утворення золотистої скоринки. При подачі посипте сушеним кропом (1 дрібка) і полийте соком лимона (½ шт.).
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram